ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Academician prof. dr. Leon Dănăilă, neurochirurgul care în curând împlinește 83 de ani, are o poveste de viață impresionantă. Deși are o vârstă în care majoritatea oamenilor sunt la pensie, el încă operează pe creier, are o viață activă, merge mult pe jos, se trezește la 3 dimineața în fiecare zi, nu are boli pentru care să ia zilnic tratament.

”Nu iau niciun medicament. Organismul are o rezistență aparte și cred că și genetic este important să ai un statut anume pentru a duce o viață atât de normală și atât de prelungită. Dar în legătură cu activitatea, că nu e totul „Tinerețe fără bătrănețe”, adică eu am ințeles prin asta să duci o activitate și la vârste înaintate ca și la tinerete. Anul acesta trebuie să îmi apară o carte. Scriu în continuare, public, cercetez, adică fac o activitate care este benefică, nu doar pentru mine, pentru toata lumea. Și cu bani puțini, cei 3.300 de lei pe care îi am pe lună, reușesc cu economii mari să fac față și la cumpărarea cărților. Dacă nu ești pus la punct cu noutățile care apar, nu poți să duci o viață științifică în continuare, nu poți să publici, să faci cercetare”, a spus prof. dr. Leon Dănăilă pentru Digi 24.

Acesta a dezvăluit câteva informații despre cum poate o persoană să își protejeze creierul.

”Creierul trebuie protejat din mai multe puncte de vedere. În primul rând din punct de vedere alimentar, adică să nu consumi droguri, alcool. Șocurile psihice trebuie evitate, ele pot să degradeze activitatea cerebrală, pot duce la crearea unor procese de hipertensiune arterială care are influență asupra creierului, în sensul că unele vase de sânge în timpul șocului respectiv, se pot rupe și pot da hemoragii cerebrale, sau alte procese importante. Pe lângă acest fapt trebuie să avem o igienă exterioară și interioară foarte bine pusă la punct, să nu neglijăm nimic din activitatea fiziologică a restului organismului, deoarece și restul organismului influențează creierul, nu numai creierul influențează organismul, astfel încât toată activitatea noastră zilnică trebuie protejată și trebuie astfel să nu streseze prea mult creierul. Totuși, nu este bine ca un om să trăiască fără stres, stresul este uneori necesar. Dacă un om duce o viață plată fără niciun pic de stres, activitatea creierului nu este pusă la încercare”, a precizat acesta.

Citește întreg interviul AICI