ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul condus de Dacian Cioloș va discuta în ședința de miercuri un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Ministrul Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș vor să schimbe regulile după care vor fi conduse spitalele din România, anunță Știrileprotv.ro.

Potrivit aceleiași surse, printre modificările aduse de proiectul de ordonanta se află:

- Rudele până la gradul IV ale managerului nu pot deține părți sociale la societăți comerciale sau alte organizații care au legături patrimoniale cu spitalul sau servicii de ambulanță; Este interzisă desfășurarea activității didactice sau de cercetare științifică finanțată de furnizori ai spitalului; Este interzisă exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control în societăți comerciale.

- E interzisă exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic.

- Rudele până la gradul IV ale managerului sericiului de ambulanță nu vor putea deține funcții de conducere în același spital sau serviciu de ambulanță.

- Asigurarea continuității activității de management între orele 8-16; Orice activitate medicală, didactică, de cercetare științifică și de creație literar artistică poate fi exercitată doar în afara acestui interval.

- Orice funcție de conducere în sectorul public se ocupă prin concurs; Funcția de șef de secție, șef de laborator, șef de serviciu medical se ocupă prin concurs. În clinicile universitare aceștia trebuie să fie cadre didactice universitare, pentru a asigura o bună înțelegere și colaborare cu universitatea.

"Catedrale ce puteau fi spitale". Episodul 4: Sanctuarul Fecioarei de Lichen