ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 22 octombrie, peste 1000 de persoane au protestat împotriva obligativității vaccinării, mărșăluind pe traseul Piața Constituției - Piața Unirii - Piața Universității - Piața Romană - Piața Victoriei. Reamintim că organizatorii protestului au anunțat că Primăria Capitalei a încercat să schimbe, în ultima clipă, locul de desfășurare al evenimentului.
  
Participanții au exprimat dorința de a-și putea alege dacă se vaccinează pe ei sau pe copiii lor, având în vedere că nimeni nu-și asumă eventualele efecte negative ale vaccinului.

„Subliniez că este foarte important ca deciziile ce se iau pentru viața noastră, să rămână ale noastre. Cum ești liber să-ți alegi o facultate, o meserie pe care ți-o dorești, tot așa să fim liberi să decidem și dacă vaccinăm și dacă nu vaccinăm”, a declarat pentru ActiveNews, tenorul Vlad Miriță.

„Noi considerăm că atâta timp cât cineva dispune de trupurile noastre, injectându-le substanțe de un anumit fel, ce consideră dânșii că e bine pentru noi, acesta e un afront la libertate. Atâta timp cât aceste vaccinuri sunt discutabile, au atâtea efecte  colaterale, consider că avem dreptul la opțiune, atât noi ca părinți asupra copiilor, cât și în ceea ce ne privește”, ne-a declarat duminică seara Emilia Sașa, mamă a trei copii și însărcinată cu al patrulea.

„Ne-am adunat ca să protestăm împotriva vaccinării obligatorii. Vreau să mă refer la acest proiect de lege care conține o multitudine de probleme. Este prima dată în istoria post-decembristă când unui proiect de lege i se fac atâtea referințe negative, inclusiv din partea Consiliului Legislativ, a Ministerului Justiției ș.a. Până și senatorii au remarcat faptul că sunt unele probleme și unele lucruri peste care nu se poate trece  pentru că încalcă Constituția și Drepturile Omului. Totuși, cineva forțează, într-un mod straniu, să ne introducă această vaccinare obligatorie și avem datoria și obligația să ne opunem acestei nemernicii, pentru că deși se știe clar câte probleme fac vaccinurile, câte substanțe toxice conțin și câte efecte adverse creează, totuși sunt „unii” care tot forțează să ni le facă. Se pare că comanda vine din afară, unii de aici din țară se opun poporului și încearcă să introducă această vaccinare cu bună știință, Și este datoria noastră să ne  opunem. 
Vă rog, toți cei care considerați că doriți să mai fie libertate în România, să se respecte democrația, căutați să vă aliați acestor demersuri pentru că dincolo de un aspect medical, dincolo de o vaccinare cu forța este pusă în joc însăși libertatea noastră de decizie și însăși democrația”, a spus Adrian Aciu, președintele Asociației Civice „Dreptatea”, pentru ActiveNews.

„Într-un final a avut loc și acest marș, din păcate Primăria municipiului București, prin doamna primar Gabriela Firea, s-a opus. Dar Jandameria Română și Poliția Rutieră ne-au oferit tot sprijinul în vederea desfășurării marșului în condiții bune.  
Cu acest marș ne-am dorit să atragem atenția opiniei publice că acest proiect de lege, care se află la Senat, are ca beneficiar populația României. Din păcate, mulți cetățeni nu cunosc acest lucru, deoarce industria de profil a depus eforturile necesare, și cu cei interesați de acest proiect de lege, să informeze populația cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor și nicidecum cu vaccinarea obligatorie a întregii populații. Din păcate, nici angajatorii nu cunosc faptul că vor fi obligați să suporte costurile vaccinurilor și costurile administrării vaccinurilor, deci o cheltuială în plus pentru aceștia când acei bani ar putea fi folosiți în alte scopuri. De asemenea, în acest proiect de lege posibilitatea constatării unei epidemii a fost lăsată la latitudinea Institutului Național de Sănătate Publică, ceea ce înseamnă că câțiva funcționari vor decide dacă există o epidemie și în felul acesta va fi vaccinată întreaga populație. Nu mi se pare normal să se lase în grija câtorva funcționari constatarea unei epidemii. 
De doi ani, Comitetul Național de Vaccinologie a fost desființat, acela funcționa în baza opiniei mai multor comisii de specialitate, cum ar fi Comisia de Pediatrie, Comisia de boli infecțioase, Comisia de Medicină a familiei ș.a.m.d. Era mult mai util acel Comitet Național de vaccinare decât forma actuală prevăzută de lege prin care se limitează numărul specialiștilor angrenați în constatarea unei epidemii și implicit în procesul de vaccinare a populației. 
Din păcate, dezbaterea publică care s-a organizat pe marginea acestui proiect de lege nu a fost una democratică, mi s-a refuzat accesul la Comisia Juridică a Senatului, iar în celelalte comisii la care am participat (pentru Învățământ, Buget, Sănătate Publică) atât eu cât și ceilalți participanți am fost întrerupți tot timpul, nu am fost lăsați să ne prezentăm punctul de vedere ceea ce demonstrează că undeva există niște interese ca acest proiect de lege să treacă în forma actuală, sunt în joc sume mari de bani, nicidecum nu este vorba de un proces de prevenție la scară națională”, ne-a declarat și Costel Stanciu, președintele Asociației „Pro Consumatori”.

Tot duminică, la Timișoara au ieșit 150 de oameni care au pornit în marș, de la Piața Operei, până la Catedrală și retur.

„Copiii sunt ai părinților și nu ai statului, așa cum prevăd toate legile internaționale. Dreptul privind educația copiilor, privind sănătatea, protecția copiilor, este al părinților în primul rând, statul trebuie să fie garantul drepturilor și libertăților cetățenești. Astăzi suntem aici să protestăm împotriva vaccinării obligatorii, care este un act abuziv. Dacă vom accepta să ni se încalce aceste libertăți, se creează precedente periculoase și există riscul alunecării într-o formă de dictatură foarte perversă. Ni se spune că suntem liberi și trăim într-un stat de drept în care ni se garantează drepturile și libertățile cetățenești. Oare este adevărat?", a spus unul dintre participanții la protest.