ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei copii au murit în primele luni ale anului, oficial din cauza Sindromului hemolitic uremic. Conform unor date de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, prelucrate de Școala de Sănătate Publică și intrate în posesia cotidianul.ro, anul trecut au murit nu mai puțin de 22 de copii diagnosticați cu același sindrom. Nimeni nu a vorbit însă de acest lucru.

În 2015 au fost raportate 68 de cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic ca diagnostic principal, dintre care 3 au murit. Alte 491 de cazuri de copii cu acelasi sindrom, ca diagnostic secundar, s-au înregistrat, dintre care 19 au decedat.

Tot anul trecut au fost raportate 35.519 cazuri cu E.coli indicată drept cauză a unor boli înregistrate în banca de date a CNAS. 

Ministerul a indicat cauză a acestor îmbolnăviri lipsa igienei. 

Nu doar lipsa igienei ar putea fi cauza apariției Sindromului Hemolitic Uremic (SHU). O investigație independentă făcută de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România), care a solicitat în luna ianuarie a acestui an date concrete de la autorități privind cazul tragic al bebelușilor decedați în condiții suspecte sau internați la spitalele Matei Balș și Marie Curie, a stabilit o corelație între Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) și vaccinuri.  

În ciuda declarațiilor oficiale, explicația „E. coli” nu este fundamentată medical și nici confirmată de analizele medicale ale bebelușilor, existând date solide despre corelarea simptomelor bebelușilor cu vaccinurile administrate acestora. 
 
Pe pagina www.romedic.ro, înainte de a șterge postarea, dr. Știuriuc Simona preciza că printre cauzele Sindromului Hemolitic Uremic se numără și vaccinurile: vaccin cu triplu antigen influenza, vaccin tifoid-paratifoid tip A si B și vaccin poliomielitic.

Și medicul primar pediatru Emil Popa, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă din data de 26 februarie o posibilă legătură: ” Și vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață,  poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimiși recent la București i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau să generez panică în rândul părinților. Spun doar că și această pistă ar trebui luată în considerare. Să se verifice loturile de vaccinuri.” 
 
Autoritățile i-au găsit însă vinovați doar pe cei de la Lacate Brădet, cărora le-au închis fabrica.
 
Nici până astăzi părinții micuților care au murit nu au primit explicații clare despre cauza morții.