ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari de la Spitalul Clinic Colentina, Ionuț Gobej și Dorin Bica, să-și reconsidere decizia, doctorului Gobej propunându-i să preia interimar conducerea Secției de Neurochirurgie a unității medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat să facă o propunere pentru funcția de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu, relatează News.ro.

Conform unui comunicat al Primăriei Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte până vineri, 8 septembrie, un raport detaliat referitor la problemele de personal și dificultățile în derularea procedurilor de achiziții de materiale medicale cu care se confruntă Spitalul Colentina.

 „Am avut o discuție constructivă și corectă cu domnii doctori Gobej și Bica. Medicii trebuie ajutați în activitatea lor pentru că de ei depinde viața pacienților. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona și i-am asigurat de tot sprijinul meu”, a declarat Gabriela Firea.

Ea i-a propus doctorului Gobej să preia interimar postul de șef de secție Neurochirurgie. În același timp, le-a solicitat celor doi medici să îi facă o propunere pentru un director medical interimar al spitalului Colentina.

Medicii Gobej și Bica au propus-o pe doctorița Lelia Iliescu.

„Pentru mine, ca și pentru dumneavoastră, primează binele ceățeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefică. Referitor la criza de personal la care faceți referire, vă informez că am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în spitalul Colentina. Totodată, potrivit legii, în următoarea perioadă, se vor organiza și concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate in subordinea PMB”, a promis Gabriela Firea.