ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei parlamentari USR au anunțat un proiect de lege prin care se modifică Legea Audiovizualului, în sensul în care părinții care se opun vaccinării obligatorii vor fi interziși în mass-media.

Senatorul Cristian Lungu (PMP) a anunțat că în cazul în care acest proiect de lege va fi adoptat, atunci îl va contesta la Curtea Constituțională a României.

În opinia sa, acest proiect de lege urmărește să oblige cetățenii să-și vaccineze copiii.

„Legea Vaccinării Obligatorii se întoarce!! Astăzi, pe ordinea de zi în Senat, s-a aflat o propunere legislativă de modificare a articolului 26 din actuala formă a Legii audiovizualului. Prin acest proiect de lege părinții care se opun vaccinării copiilor lor în mod obligatoriu de către stat, vor fi cenzurați la televiziunile și posturile de radio din România. Cu alte cuvinte dacă nu s-a reușit, până acum cel puțin, trecerea Legii vaccinării obligatorii prin Parlament, inițiatorii actualului proiect de lege doresc să suprime dreptul la liberă exprimare a persoanelor din România care nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării tuturor copiilor de către stat. Parlamentarii USR care au inițiat acest demers pentru modificarea Legii audiovizualului sunt deputații Tudor Pop, Emanuel Ungureanu (USR Cluj) și senatorul Adrian Wiener. Imediat după anunțarea în plen a acestui proiect de lege am anunțat plenul Senatului că îl voi contesta, alături de alți colegi parlamentari, la Curtea Constituțională a României (CCR), unde vom invoca Art. 30 alin. (1) & (2) care arată fără urmă de echivoc următoarele: Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin IMAGINI, prin SUNETE sau prin ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE în public, sunt inviolabile. Cenzura de ORICE FEL este interzisă”, a scris Lungu.