ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de reglementare din domeniul alimentației publice din SUA au dat undă-verde pentru comercializarea somonului modificat genetic, acesta fiind prima viețuitoare modificată genetic exclusiv pentru consumul uman.

Răspunsul celor de la FDA (Food and Drug Administrațion) a fost sec și concis:
 
„Acest pește este un produs alimentar comestibil în urma testelor efectuate, neexistând diferențe biologice relevante în profilul nutrițional al peștelui modificat genetic față de somonul care trăiește în ocean”.
 
Compania AquaBounty, responsabilă de modificarea peștelui, se chinuie de 20 de ani să obțină avizele necesare pentru a putea distribui pe piață noul produs, potrivit cunoastelumea.ro.

În urma sondajelor efectuate de către televiziunile de peste ocean, consumatorii se arată reticenți față de consumul unui astfel de produs și susțin că o să-l ocolească de la achiziționare dacă îl observă în galantare. De asemenea, americanii se tem de faptul că somonul modificat ar putea fi dăunător și pentru ceilalți pești din ocean, dacă acesta va scăpa în mediul înconjurător.

Profesorul Helen Sang de la Institutul Roslin din cadrul Universității din Edinburgh a declarat că aprobarea celor de la FDA poate fi un precedent periculos:
 
„Acesta este primul animal modificat genetic pentru consum aprobat în lume. Multe companii vor lua acest caz pentru a solicita pentru produsele lor modificate genetic aprobarea de intrare pe piața liberă pentru consumul uman”, a declarat aceasta pentru BBC News.