ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu intervine în scandalul dintre ministrul Sănătății și Raed Arafat, privind achiziționarea ambulanțelor. 

„Aștept soluții legate de finanțare, punem calul înaintea boilor. Mă interesează unde se pot face achizițiile mai repede”, a spus Sorin Grindeanu, la MAI. Declarația premierului vine după ce o dezbatere importantă a stârnit interesul opiniei publice: Cine să cumpere ambulanțele care intervin la urgențele medicale: ministerul Sănătății sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, prin Ministerul de Interne?

Săptămâna trecută, când ministrul Sănătății a spus că va începe o procedură nouă de achiziție publică pentru 3.000 de ambulanțe.

Florian Bodog susține că protocolul încheiat aterior de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, prin IGSU, a avut „niște probleme în hârtii”, fiind făcut pe vechea lege a achizițiilor, iar ANAF a cerut un alt protocol.

„Protocolul pe care îl aveam încheiat cu MAI nu mai era corespunzător conform noii legi a achizițiilor și i-am transmis doamnei ministru de Interne protocolul și am avut o discuție cu dumneaei și cu domnul premier, după care vom demara procedura de achiziție atât pentru ambulanțe, cât și pentru SMURD-uri„, a spus ministrul Sănătății.

În replică, Raed Arafat spune că procedura de achiziție a ambulanțelor nu s-a putut face din cauza unor funcționari din Ministerul Sănătății, care au „sabotat” continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD.

În opinia sa, se pun în pericol viețile pacienților pentru că nu pot fi cumpărate la timp aceste ambulanțe. În plus, sute de ambulanțe trebuie înlocuite, spune secretarul de stat Raed Arafat, iar o procedură nouă de licitație ar dura prea mult. Mai mult, Raed Arafat consideră că anunțul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe citez: „ascunde multe adevăruri nespuse”, scrie europafm.ro.