ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


M.C.C., asistent medical în cadrul unui centru de transfuzii din Craiova, a fost prins astăzi în flagrant în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unități de sânge necesare unui pacient în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Operațiunea a fost organizată, în urma unor activități complexe de cercetare penală, de ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Dolj, sub coordonarea unui procuror de la  Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 

În același dosar, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, asistentul M.C.C., în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeași unitate medicală, a primit de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., în cursul acestei luni și în repetate rânduri, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge.

După realizarea flagrantului, la sediul centrului medical a fost efectuată astăzi o percheziție în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza, iar cele două persoane au fost conduse la sediul unității de Parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, urmând ca procurorul de caz să dispună eventuale măsuri preventive.

Acest nou scandal vine după ce, luna trecută, tot la Craiova, doi oameni au murit în condiții suspecte, iar alți 4 au fost transferați la terapie intensivă, după ce li s-a administrat sânge în Spitalul Municipal din Craiova.