ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă în urmă cu un an presa scria despre succesul pe care îl are un vaccin experimental contra virusului febrei hemoragice Ebola testat pe 4.000 de persoane în Guineea, astăzi lucrurile s-au schimbat radical.

Presa din Franța anunță că testele pentru vaccinul împotriva Ebola au fost suspendate, după ce un pacient vaccinat a dezvoltat un sindrom Miller Fisher, sindrom care poate duce la paralizie, bolnavul având dificultăți de mers. Alte simptome sunt lipsa de reflexe și afectarea mușchilor oculari.

Testele cu aceste vaccinuri au fost efectuate pe voluntari plătiți, numărul acestora fiind de 300. Aproape 150 au primit cel puțin o injecție din decembrie, la începutul studiului, în Franța.

Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecțioasă virală severă, adesea fatală, provocată de virusul Ebola (Ebolavirus), care se manifestă prin afecțiuni hemoragice severe la oameni, primate și antilopele duiker, survenind în focare epidemice în Africa Centrală și Africa de Vest. Are o rată de letalitate de până la 90% la om (cea mai mare mortalitate într-o boală infecțioasă, cu excepția rabiei).