ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focșani, orașul Odobești și comuna Balotești, au fost confirmate de conducerea Direcției de Sănătate Publică Vrancea, anunță Agerpres.

„Este vorba de două femei și un bărbat ale căror analize au reliefat existența virusului. Din fericire, niciunul din aceste cazuri nu este grav, persoanele aflându-se sub tratament ambulatoriu efectuat sub supravegherea medicilor de la Secția de boli contagioase”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur.
Un număr de 12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate la nivel național
, a declarat marți, 26 ianuarie, la Institutul „Matei Balș”, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

El a precizat că circulația virusului este redusă în România, numărul de infecții respiratorii fiind mai mic decât în aceeași perioadă a lui 2015.

Alte trei cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în județul Dâmbovița, a informat, joi, 28 ianuarie, Direcția de Sănătate Publică (DSP), după ce în urmă cu două zile instituția anunța că sunt două cazuri de gripă porcină în județ.

„Conform datelor primite de la CNCSB și urmare a confirmării diagnosticului de gripă de către Institutul Cantacuzino, la nivelul județului nostru au fost înregistrate încă trei cazuri de gripă AH1N1 și un caz de infecție acută respiratorie severă. Trei dintre pacienți sunt adulți cu vârste de 26, 39 și 59 de ani, iar unul este copil de 2 ani și 10 luni”, se arăta într-un comunicat al DSP Dâmbovița.