ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul cardiolog din Iași Dan Tesloianu, acuzat că a implantat dispozitive cardiace provenite de la morți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit procurorilor, cel puțin 238 de echipamente refolosite au fost montate de acesta.

O pacientă a doctoriului a povestit pentru Observator experiența tulburătoare prin care a trecut, fiind nevoită să treacă prin șapte operații. Ea crede că este unul dintre cei 238 de pacienți care ar fi primit dispozitivele reciclate de la persoane decedate.

Ea a spus că i-a fost făcută prima intervenție chirurgicală în 2013, după care au urmat alte șase operații traumatizante. Tot de atâtea ori organismul i-a respins stimulatorul cardiac, despre care spune că medicul nu i-a oferit niciun document privind proveniența echipamentului, potrivit stiripesurse.ro

„În 2013 m-a operat. Mi-a pus un aparat, stimulator cardiac. Crăpa cusătura, ieșea afară (…). Eu așa cred [că a primit dispozitivul reciclat de la o persoană decedată]. Pentru că nu îmi primea corpul, le dădea afară. De șapte ori să mă taie și acum am aflat de ce. Mi-a făcut la antibiotice, sunt distrusă!”, a povestit pacienta.
 

De asemenea, un cititor HotNews.ro a povestit experința pe care a avut-o cu medicul Dan Tesloianu, când tatăl acestuia a avut probleme cardiace. 

„Tatăl meu a fost internat la acest medic anul trecut.. Dr. Tesloianu i-a spus în față că este un caz foarte grav și a insistat să îl transferăm la un spital privat din București, pe motiv că nu există nici o posibilitate să fie operat pe cord la un spital de stat, iar, când noi, familia, am reușit să îi găsim un loc la un alt spital de stat din alt oraș, a tergiversat cât a putut cu transferul. A fost nevoie de eforturi uriașe să îl putem muta de acolo, din păcate mult prea târziu. Experiență cu dr. Tesloianu a fost fatală pentru evoluția lui”, a spus cititorul HotNews.ro.

Potrivit procurorilor, medicul ieșean a făcut o rețea formată de cadre medicale care îi furniza dispozitive cardiace de la cadavre pe care le-a implantat într-o perioadă de cinci ani pacienților, ignorând riscurile prin reutilizarea lor, în timp ce primea bani de la beneficiari iar dispozitivele erau decontate de doctor prin Casa de Sănătate.