ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Al doilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în România, informează B1 TV. De data aceasta este vorba despre un băiețel de zece ani care locuiește împreună cu familia sa, de doi ani, în Guayana Franceză. Acesta a venit la începutul lunii iulie în România pentru a-și vedea rudele și primele simptome s-au manifestat încă de a doua zi.

Băiețelul și familia sa au ajuns în România pe 12 iulie și o zi mai târziu au apărut primele simptome. Ele au dispărut după 24 de ore, dar pe 15 iulie părinții l-au dus la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Capitală. Copilul a fost supus unui control, iar pe 18 a fost externat.

Rezultatele probelor de recoltare au ajuns marți, acestea confirmând infectarea cu virusul Zika. Băiatul primește tratamentul necesar, iar Direcția de Sănătate Publică din Ilfov a trimis o informare către primăria și consiliul județean din zona în care se află familia pentru ca acestea să dispună aplicarea unor tratamente împotriva țânțarilor.

O altă infectare a fost confirmată în cazul unei femei de 27 de ani, care mersese într-o călătorie în Martinica.