ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Florin Bodog, a anunțat că vrea să introducă în schema de vaccinare, pentru toți copiii din România, vaccinul pneumococic.

„Introducem în schema de vaccinare pentru toți copiii vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic sunt două sau trei țări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”, a spus ministrul.

Cu ajutorul vaccinurilor antipneumococic, Hib și antimeningococic, se dorește o reducere a cazurilor de otite, pneumonii și meningite date de aceste bacterii.
 
Florin Bodog a mai declarat că, în privința vaccinului pentru hepatită „este problemă cu producătorul”.
„Este o problemă cu producătorul coreean nu are toate actele în regulă. Noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârșitul lunii martie. Va intra pe linia de producție și încercăm să găsim o soluție pentru a ajunge cât mai repede la copii”, a declarat Florin Bodog, ministrul Sănătății.
 
Ministrul a precizat că vaccinul tetravalent va intra curând pe piață, însă pentru vaccinul hexavalent are o „veste proastă”.

„Avem ca prioritate de a demara contractul cu vaccinul tetravalent pentru care aștept ultimele avize și îl voi semna probabil cel târziu luni sau marți și vaccinul tetravalent va intra pe piață. În ceea ce privește vaccinul hexavalent, trebuie să vă dau o veste extrem e proastă: procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contracul de fosta conducere a ministerului și nu am primit aviz CFP, ceea ce înseamnă că am două soluții: fie îmi asum răspunderea și semnez contractul fără controlul financiar preventiv, ceea ce poate să se soldeze cu o acuzație de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă anulez contractul fără să găsesc o altă soluție, în continuare nu vom avea vaccin hexavalent. (...) Programul de vaccinare, calendarul s-a schimbat. S-au introdus mai multe vaccinuri cu hexavalent pentru a suplini lipsa altor vaccinuri, motiv pentru care am decis și am demarat de urgență o procedură scurtă de achiziționare a vaccinului și săptămâna viitoare voi semna contractul și acest vaccin va intra pe piață” a declarat Florian Bodog.