ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinul ARNm anti-COVID-19 a fost detectat la pacienți care au murit în decurs de o lună de la vaccinare, potrivit unui nou studiu, apărut în NPJ Vaccines – Nature.

Cercetătorii americani au analizat mostre de țesut din autopsiile efectuate pe 25 de persoane, inclusiv 20 care au fost vaccinate.

Probe din inimile a trei pacienți, care au murit în decurs de 30 de zile de la o injecție Pfizer, au fost testate pozitiv pentru acid ribonucleic mesager (ARNm).

Opt mostre din ganglionii limfatici axilari bilaterali, de la persoane care au murit în decurs de 30 de zile după primirea vaccinului Moderna sau Pfizer, au ieșit, de asemenea, pozitive.

Cercetarea arată că „vaccinul poate persista până la 30 de zile, inclusiv în inimă”, a declarat pentru The Epoch Times dr. James Stone, de la departamentele de patologie ale Spitalului General din Massachusetts și de la Harvard Medical School.

Studiul a fost publicat în NPJ Vaccines. Autorii au declarat că nu există conflicte de interese. Ei au spus că cercetarea a fost susținută de Massachusetts General Hospital, care se află în Boston.

Se știe că vaccinurile de la Pfizer și Moderna provoacă miocardită, o formă de inflamație a inimii care poate duce la moarte.

Persoanele cărora li s-a detectat ARNm în inimă nu aveau miocardită, deși aveau leziuni cardiace detectabile, au descoperit cercetătorii.

Cercetătorii au menționat că ei cred că leziunile cardiace provin din boli subiacente și nu de la vaccinuri.

Însă această poziție a fost contestată de dr. Clare Craig, patolog britanic care a revizuit cercetarea.

„Vaccinul nu ar fi trebuit să existe acolo. Au existat dovezi ale leziunilor cardiace. Acei trei oameni sunt acum morți”, a declarat Dr. Craig pentru The Epoch Times.

Ea a spus că cercetătorii au stabilit un nivel prea ridicat pentru cauzalitate.

„Postmortem, dacă există o îngustare semnificativă a arterelor coronare, atunci leziunile inimii sunt atribuite acesteia, în balanța probabilităților. Aici este o asociere clară, o imagine neobișnuită a leziunii miocardice și refuzul de a o numi așa cum este”, a spus dr. Craig.

Țesuturile au fost recoltate din autopsiile efectuate între ianuarie 2021 și februarie 2022 la Spitalul General din Massachusetts. Cercetătorii au exclus țesuturile de la unele persoane decedate, inclusiv de la pacienți care nu aveau un istoric clar de vaccinare sau nevaccinare și cei care aveau o infecție anterioară documentată cu COVID-19.

Cercetătorii au dorit să testeze țesutul pentru detectarea vaccinui, în contextul cercetărilor care au descoperit că atât proteina Spike, cât și ARNm persistă în ganglionii limfatici axilari și în sânge timp de săptămâni sau chiar luni după vaccinare. Testarea ajută „la o mai bună înțelegere a biodistribuției și a persistenței vaccinurilor ARNm SARS-CoV-2”, au spus ei.

Cercetătorii au obținut țesuturi de la 20 de pacienți vaccinați, între care șase care au primit o doză, 12 care au primit două doze și doi care au primit trei doze. De asemenea, au format un grup de control format din cinci pacienți nevaccinați.

Șase mostre din ganglioni limfatici axilari bilaterali au fost disponibile în cazul persoanelor vaccinate cu vaccinul Moderna. Două au fost testate pozitiv pentru vaccin. 13 au fost de la persoanele vaccinate cu vaccinul Pfizer. Șase au fost testate pozitiv pentru vaccin.

În total, dintre cele 11 mostre din ganglioni limfatici axilari bilaterali de la pacienți care au murit în decurs de 30 de zile de la o injectare, opt au fost testate pozitiv. Niciuna dintre probele de la pacienții care au murit în peste 30 de zile de vaccinare nu a fost testată pozitiv.

De asemenea, cercetătorii au examinat mostre de la persoanele vaccinate din ventriculul stâng și din ventriculul drept. Dintre acestea, patru probe au fost testate pozitiv la trei pacienți. Aceștia au fost cei trei care au primit vaccinul Pfizer în 30 de zile până la deces. Probele au fost negative pentru COVID-19.

Vaccinul nu a fost detectat la niciuna dintre persoanele nevaccinate. Pacienții vaccinați erau în medie mai în vârstă, cu o vârstă medie de 64 de ani, comparativ cu 57 de ani. Un procent mai mare – 55% până la 20% - a avut leziuni cardiace recente.

Niciuna dintre persoanele vaccinate nu a avut cauze de deces legate direct de vaccin, deși s-a spus că trei au decedat de cardiomiopatie, o afecțiune care poate fi cauzată de miocardită. Trei au avut pericardită, o altă afecțiune inflamatorie provocată de vaccin. Alte cauze de deces menționate au fost boala coronariană, malignitatea și boli neurodegenerative.

Dr. Ram Duriseti, un medic din California care nu a fost implicat în cercetare, a analizat rezultatele.

„Acestea sunt descoperiri interesante și probabil relevante pentru populațiile bolnave”, a spus dr. Duriseți pentru The Epoch Times prin e-mail. „Aceste evenimente adverse inflamatorii nespecifice ale acestor vaccinuri pot fi fatale și trebuie echilibrate față de beneficii, mai ales într-o lume în care majoritatea covârșitoare a celor peste 50 de ani au o formă de imunitate hibridă”.