ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este doar o chestiune de timp până când vaccinarea va deveni obligatorie în România. 

Proiectul de lege aflat acum în lucru prevede măsuri extrem de dure împotriva părinților care refuză vaccinarea copiilor. În prima etapă vor trebui să dea explicații în fața unei comisii din județul din care provin, iar dacă nici după aceea nu consimt să vaccineze copilul, se va aplica legea Protecției Copilului. Aceste declarații au fost făcute de către Amelia Șerban, director în cadrul Ministerului Sănătății, la Digi 24.

"Nu se vor da sancțiuni părinților imediat. Are o perioadă de timp de până la 18 luni în care medicul îl va chema și îl va informa asupra riscurilor și beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză va fi deferit unei comisii județene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze se va aplica legea Protecției Copilului. Se va ajunge în instanță", a spus Amalia Șerban.  

Dacă acum vacinurile pentru copii sunt numite "obligatorii" acestea reprezintă doar o recomandare în prezent. Dacă această lege va intra în vigoare, vacinarea copilului va deveni obligatorie cu adevărat, a mai spus Amelia Șerban, care a adăugat că vaccinarea va restricționa dreptul la educație, dacă părinții nu își vor da acordul!

"Copiii nu vor putea intra în colectivități dacă nu vor face dovada vaccinării complete conform schemei. Nu va fi restricționat accesul copilului la educație. Se va merge la comisia județeană, iar părintele va primi termen de un an să își vaccineze copilul", a mai spus directorul din cadrul Ministerului Sănătății. 
 
În finalul intervenției, Amalia Șerban recunoaște că vaccinurile au și reacții adverse - șoc anafilactic, meningită, encefalită - iar noul proiect de lege prevede că Statul îi va despăgubi pe părinții ai căror copii au suferit reacții adverse grave în urma vaccinării!!!