ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au donat 15 aparate de aerosoli pentru Spitalul Clinic de Boli infecțioase „Dr. Victor Babeș” din București, informează agenția Basilica. 

Aparatele au fost oferite pentru Secția B2 Boli infecțioase – copii, la recomandarea reprezentanților din conducerea instituției medicale.

„Aparatele sunt utilizate pentru terapia cu aerosoli, aceasta fiind o modalitate de a trata bolile obstructive ale căilor respiratorii. Dispozitivele medicale sunt binevenite pentru că avem în acest sezon foarte mulți pacienți internați cu infecții respiratorii”.

„Ele pot fi utilizate pentru tratarea otitelor, a pneumoniilor, a astmului bronșic etc”, a declarat vineri pentru Trinitas Tv Monica-Adriana Georgescu, asistent medical șef – Pavilionul B2 copii.

Dănuț-Viorel Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul CMN, a evidențiat că acțiunea nu reprezintă prima colaborare cu Spitalul Dr. Victor Babeș.

Dănuț Prună a mai precizat că valoarea aparatelor s-a ridicat la suma de 1000 euro, urmare a unei reduceri foarte mari din partea producătorului care apreciază acțiunile organizate de voluntarii Paraclisului CMN.

În viitorul apropiat vor fi donate spitalului bucureștean și alte echipamente medicale.