ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 70 de mame și-au alăptat copiii sâmbătă, 6 august, în cadrul evenimentului "Marea Atașare București 2016", parte din campania de alăptare sincron la nivel mondial prilejuită de Săptămâna Internațională a Alăptării. Momentul a fost reflectat și în presa internațională, alături de alte inițiative similare din SUA, India și Filipine, scrie adevărul.ro.

Sâmbătă dimineața nu mai puțin de 68 de mame au răspuns apelului și, îmbrăcate în frumoase cămăși populare, și-au alăptat pruncii, timp de un minut, pentru a sublinia importanța alăptării naturale, în condițiile în care în țara noastră rata alăptării este foarte scăzută, numai 12, 6% din mame ajungând să-și hrănească micuții la sân până la vârsta de 6 luni.

Conform unui studiu publicat de UNICEF, peste 800.000 de copii mor anual pentru că nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață și după aceea, până la cel puțin șase luni. Bebelușii care nu primesc lapte de la sân sunt expuși de șapte ori mai mult riscului de a muri de infecții decât cei care sunt alăptați, mai arată raportul UNICEF.

Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, Fadela Chaib, a afirmat că sloganul anului 2016, care ar trebui urmat de toate proaspetele mămici, este "Alăptați oriunde, oricând!", pentru că numai așa copiii vor fi protejați cu mineralele și vitaminele laptelui matern.

Evenimentul de la București a fost reflectat și în presa internațională. „Daily Mail” a publicat fotografii de la „Marea Atașare București 2016”, observând frumusețea aparte a portului tradițional românesc, în special a iilor purtate de mamele care și-au alăptat copiii. Alături de imaginile cu mamele din România au fost prezentate și fotografii care au surprins mame din Filipine, India și SUA în cadrul unor evenimente similare organizate în cadrul campaniei „Marea Atașare Globală”.