ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incident având în prim-plan o actriță necunoscută a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca, aceasta întrerupând discursurile organizatorilor de la alianța BINE pentru familia tradițională.

Susținătoare a homosexualilor, alături de care a participat la un marș ce a avut loc tot sâmbătă la Cluj-Napoca, Oana Mardare s-a strecurat în rândul susținătorilor familiei tradiționale și a început să facă scandal, din senin.

Imediat, organizatorii au cerut forțelor de ordine să o îndepărteze dintre participanți pentru siguranța ei și pentru buna desfășurare a mitingului autorizat, însă ea a refuzat, trântindu-se chiar la pământ, după cum relatează mai mulți ziariști din Cluj-Napoca prezenți la fața locului.

Ea a acuzat organizatorii că promovează discursul urii, cu toate susținătorii familiei tradiționale au menționat că nu au nimic împotriva a ceea fac homosexualii în spațiul privat, dar că nu aprobă astfel de manifestări de perversitate în spațiul public, unde s-ar afla și copiii clujenilor, cu referire la marșul acestora.

După ce a precizat că nu are asupra ei acte de identificare, protestatara a fost dusă cu forța spre duba Jandarmeriei, cu care a fost transferată la Secția 2 Poliție.

Jandarmii au remis un comunicat de presă prin care explică de ce a fost luată pe sus Oana Mardare.
 
„În data de 01.07.2017, pe timpul desfășurării unei manifestări publice autorizate, sub egida ‘Miting pentru normalitate’, organizată de către Partidul Noua Dreaptă – Filiala Cluj-Napoca și Partidul România Unită – Organizația Județeană Cluj, în Piața Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, o persoană de sex feminin s-a deplasat cu o bicicletă în imediata apropiere a locului în care organizatorii țineau un discurs, trecând la adresarea unor cuvinte și expresii de contestare a legitimității desfășurării adunării publice, fapt ce a provocat întreruperea acesteia.
 
Deși a fost somată de către efectivele de jandarmi din dispozitiv să înceteze actele de tulburare și întrerupere a adunării publice, precum și să părăsească locul desfășurării acesteia, persoana în cauză a refuzat.
 
Pentru evitarea unei posibile stări conflictuale cu participanții la adunarea publică, a fost condusă de către un echipaj de jandarmi la sediul Secției 2 Poliție, unde s-a procedat la legitimarea acesteia și stabilirea identității, precum și efectuarea de verificări privind posibila încălcare a prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”.