ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1.Mugurel Isărescu. Ne-a însoţit în perioada de hiperinflaţie, a fost cu noi şi când au picat băncile de stat ori FNI, a pus umărul la umflarea bulei imobiliare prin norme mai relaxate de creditare, era bine mersi când s-a luat împrumutul de la FMI. Eu zic că ne poartă ghinion omniprezentul

2. Preafericitul Bogdan Chirieac. Vreau să fie pus pe liber din listele cu invitaţi permanenţi nu pentru trecutul său de intermediar de taxe de cointeresare, după spusele lui Sima, ci pentru părerile sale strategice plasate mereu în momente potrivite. Din care aflăm ce bine ne va fi sub umbrela Nato, cum ne apară CIA, cât de bine ne serveşte interesele poziţia noastră de preş în faţă occidentului. 

3. Digi 24. Aici mi-aş dori o demisie din postura de must carry. S-au băgat mulţi bani în postul securiştilor pe stil nou, în occidentalul, echidistantul şi profesionistul lansator de păreri conforme cu obiectivele băieţilor. De altfel, ce om cu scaun la cap şi putred de dator pe firma de cablu ar mai pierde bani gârlă cu o televiziune de ştiri doar ca să arate cum se face presă? 

4. Despre Inertul de la Cotroceni e sacrilegiu să pomeneşti aşa că trec la propaganda progresistă de la Hotnews, Realitatea, Adevărul....Ăştia au arătat zilele din urmă de ce merită sa supravietuieşti in insolvenţă şi la ce mai foloseşte o trompetă media. Tapalagă dacă nu pleacă acum nu rămâne decât să se repete...Rămâi original Dane!

5. Coldea et Co. Băieţii cu ochii albaştri au primit suplimentari de bugete peste suplimentari de bugete şi în perioada de criză şi tocmai se pregătesc să ceară bani noi la instrumente de supraveghere noi. Sigur, era mai simplu să-i fi inclus şi pe cei de sus în categoria Coldea dar rămâneam fără top.

6. Apa Nova, Enel, Engie şi alte fete corporatiste. Despre Apa Nova am aflat deja că mituia consilierii locali pentru a-şi asigura creşterea perpetuă a tarifelor astfel încât am ajuns să plătim mai mult pe apă ca în Arabia Saudită. Despre distribuitorii de gaz şi energie electrică s-a tot spus cum îşi umflau investiţiile pe hârtie pentru a primi majorări de tarife de la ANRE.

7. Trompetele lui Soros din societatea civilă. Sunt mulţi, eterogeni,  vor să facă agenda publică pornind tocmai de la numărul lor mare uitând de numărul mic de membri. Eu m-am săturat de oengişti care fac pe conştiinţele civice cotra-cost.

8. Consiliul Investitorilor Stăini. Nu pentru că le-au dat papucii debitorilor în franci care cereau şi ei un punct de vedere sub pretextul că nu vorbesc cu persoanele fizice, ci pentru că au reuşit să transforme un grup de lobby într-o instanţa de eliberat certificate de bună purtare pentru orice Guvern.

9.Alina Mungiu. Am făcut o categorie separată, distinctă de ong-uri, din cauza piedestalului la care aspiră de ceva vreme. Eu când zic Alina Mungiu zic privatizări pe un euro din anii ’90, un concept la care a pus serios umărul doamna în cauza. 

10. Galeriile de fotbal. De când a ajuns masa amorfă, needucată, ineptă de la peluza simbol al civismului? De când fac agenda publică nişte neandhertali? În loc să-i izoleze, să-i ironizeze, să-i alunge de acolo masa de softişti, corporatişti de bine şi studenţi eminenţi de la Universitate a început să ţopăie împreună cu ei. Mai au puţin şi vor îngenunchea la comandă impreună să se roage pentru reîncarnarea lui Dobrin între două înjurături de mama la adresa clasei politice corupte.