ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din 19 august, măsurile de securitate la frontiera de sud-vest a României au fost sporite, iar Poliția de Frontieră Timișoara acționează în comun cu jandarmii din Timiș, dar și cu polițiști de la IPJ Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți.

Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de supraveghere de ultimă generație, autospeciale cu sistem de termoviziune și câini de serviciu, beneficiind și de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație, care execută misiuni de supraveghere aeriană atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.
Până acum au fost întreprinse un număr de 51 de misiuni în comun, fiind opriți la frontieră 26 de imigranți care intenționau să intre ilegal în România, o mare parte dintre aceștia fiind predați deja autorităților sârbe, în baza acordului de readmisie.

Un exemplu al rezultatelor misiunilor în comun s-a înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, când au fost depistați 24 de imigranți turci care încercau să intre ilegal în țară, pe jos, pe la frontiera verde.

Sâmbătă, în jurul orei 23:30, o echipă comună, formată din polițiști de frontieră și jandarmi, a depistat mai multe persoane într-un lan de porumb. Imediat, au intervenit mai multe patrule de intervenție și supraveghere a frontierei de stat, fiind descoperite astfel două grupuri formate din 24 de persoane, care au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga.

La cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni turci. Erau 13 adulți (7 bărbați și 6 femei), cu vârste cuprinse între 18 și 34 ani, și 11 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni și 7 de ani.

Au fost contactate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie, până în prezent 18 imigranți fiind predați autorităților din Serbia.

Alți doi imigranți prinși sunt albanezi

Din 19 august, de la punerea în aplicare a misiunilor de cooperare la frontieră, în zonele de competență ale I.T.P.F. Timișoara - punctele de trecere și „frontiera verde” - echipele comune de control au constatat 27 fapte ilegale (26 infracțiuni și 1 contravenție in valoare de 1.000 lei), care au fost săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini.
Au fost reținuți 26 de cetățeni străini (9 bărbați, 6 femei și 11 copii) care încercau să treacă ilegal granița. 24 dintre ei sunt cetățeni turci, iar 2 cetățeni albanezi. 18 imigranți au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților sârbe.

Poliția de Frontieră dă asigurări că va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competență, aceste acțiuni având ca scop asigurarea ordinii publice și combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.