ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


40 de europarlamentari solicită politicienilor români să asculte vocea celor trei milioane de cetățeni și să organizeze "fără întârziere” referendumul pentru căsătorie, se arată într-un comunicat oficial al organizației juridice ADF International (Alliance For Defending Freedom) .

Astfel, conform sursei citate, 40 de Membri ai Parlamentului European din toate sferele politice au solicitat Președintelui României și liderilor tuturor partidelor politice din Parlament să „sprijine organizarea fără întârziere a referendumului”. 

„În 2016 o inițiativă civică fără precedent a strâns trei milioane de semnături în sprijinul unei propuneri de revizuire a Constituției României, prin referendum, cu scopul de a proteja căsătoria. Cu toate acestea, referendumul este blocat ca urmare a nenumăratelor impedimente și amânări procedurale. În scrisoare, Membrii Parlamentului European din 11 țări (incluzând Italia, Olanda, Germania și Republica Cehă) au evidențiat "sprijinul democratic fără precedent” exprimat în favoarea referendumului și importanța organizării sale”, se subliniază în comunicatul ADF 

„Încurajăm ferm România să organizeze referendumul cât de curând posibil. Societatea noastră trebuie să consolideze căsătoria și nu să o submineze”, declară Dr. Adina Portaru, Avocat, ADF International Bruxelles.

Referendumul are ca scop definirea căsătoriei, în Constituția României, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Deși Curtea Constituțională și-a dat, în mod unanim, avizul favorabil încă din iulie 2016, inițiativa a rămas blocată în Parlamentul României, din cauza piedicilor procedurale repetate. Propunerea a ajuns în Senat, dar nu a fost pusăîncă pe ordinea de zi.

„Referendumul este expresia cea mai concretă a unei societăți libere și democratice. Vocile a trei milioane de cetățeni care au semnat petiția pro-familie nu trebuie să fie pur și simplu ignorate”, a spus Sophia Kuby, Director, EU Advocacy, ADF International Bruxelles, conform sursei citate.

În data de 5 iulie 2016, ADF International a transmis Curții Constituționale a României un amicus curiae, pledând pentru organizarea cât mai rapidă a referendumului pentru familie.

Organizația juridică ADF International apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă. ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.