ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


840 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au primit astăzi deciziile de concediere, ca urmare a programului de disponibilizări colective.

Cei concediați vor primi despăgubiri, dar acestea sunt sub așteptările lor, transmite corespondentul RRA din zonă, Ilie Pintea. Cei 840 de angajați care ai intrat de joi în șomaj provin atât de la divizia minieră, cât și de la sectorul energetic al Complexului Energetic Hunedoara.

Ei vor primi cele mai mici plăți compensatorii de când au loc disponibilizările în Valea Jiului și anume între 1 și 6 salarii, adică maxim 14.000 de lei net, față de 32.000 de lei net, cât primesc minerii concediați de la unitățile aflate în proces de închidere.

În plus, banii vor fi acordați în tranșe, din care prima în luna decembrie. Administrația Complexului Energetic Hunedoara spune că disponibilizările nu vor afecta producția, însă cele patru mine viabile nu pot asigura nici acum necesarul de huilă al termocentralelor Paroșeni și Mintia.


Specialiștii se tem că lipsa de personal poate duce la probleme în ceea ce privește siguranța muncii în subteran, asta și pe fondul lipsei materialelor de strictă necesitate.