ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu începutul primăverii, 1 martie marchează și începutul „Lunii pentru viață”. Asociația „Studenți 
pentru viață” a făcut public calendarul evenimentelor ce vor avea loc în Capitală în următoarele 30 de zile.

Iată despre ce este vorba:

2 martie, ora 17:00, Training pro-viață „Învață să protejezi viața” susținut de Alexandra Nadane, fost președinte al Asociației Studenți pentru viață. Loc de desfășurare: Casa de Cultură a Studenților (Etajul 1, Calea Plevnei, 61, București).

6 martie, ora 19:00, Atelier de desenat pancarte personalizate pentru Marșul pentru viață și eveniment de socializare pentru tineri. Loc de desfășurare: Casa de Cultură a Studenților (Etajul 1, Calea Plevnei, 61, București).

8 martie, ora 18:00, „Flori pentru mămici” – voluntarii Studenți pentru viață oferă flori femeilor însărcinate care se pregătesc să nască la Maternitatea Filantropia.

„Mamă, îți mulțumesc!” – campanie pe Facebook, prin care utilizatorii sunt invitați să-și afișeze la fotografia de profil o pancartă cu mesajul „Mamă, îți mulțumesc!”. Pancartele cu toți anii se pot descărca on line de la adresa http://www.marsulpentruviata.ro/resurse/pancarte/.

9 martie, „O fotografie pentru o bucurie” – ședință foto gratuită în care un fotograf profesionist va realiza 2-3 fotografii profesionale femeilor însărcinate, mamelor cu copii, părinților cu copii și familiilor care doresc să participe. Evenimentul va avea loc la Centrul de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” (Str. Virgiliu nr. 81, et. 8, ap. 8), iar cei care vor dori pot dona diferite produse pentru mamele și copiii care beneficiază de sprijinul Centrului.

9 martie, ora 18:00, „Spune-mi o poveste” – atelier de lectură susținut de Ioana Revnic la Biserica „Sfinții Chiril și Metodiu” din Agronomie.

În perioada 11-14 martie – mini-concert „Darul Vieții” la un centru pentru copii care va fi anunțat ulterior.

16 martie – orele 09:00-13:00, Crosul pentru viață 2019 – Cros caritabil, care include probă de semimaraton (21 km), Crosul de 10 km, Crosul Familiei de 3 km și Crosul Copiilor pentru copii cu vârste între 3 și 14 ani. Fondurile colectate vor fi folosite pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină ajutate de către Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa”. Loc de desfășurare: Parcul „Alexandru Ioan Cuza”. Coorganizator: Pegas Triatlon Club.

19 martie, ora 18.30, Proiecție de film „Alegerea lui Alison” – filmul redă frământările prin care trece o tânără în criză de sarcină, într-un dialog al conștiinței ei cu Dumnezeu, chiar în sala de așteptare a unei clinici de avorturi, până ce alege să respingă avortul și să nască copilul. Loc de desfășurare: Amfiteatrul I.G. Coman al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

În perioada 18-22 martie, „Copiii merg la Parlament”. Mame care au depășit o criză de sarcină își spun mărturia în Parlament în fața unor parlamentari români și sunt felicitate pentru curajul și alegerea făcută.

23 martie ora 11:00, Marșul pentru viață 2019 „Unic din prima secundă”, urmat de concertul „Live for life”. Traseu: Parcul Unirii-Parcul Tineretului.

30 martie, „Drumeții pentru viață” – excursie la Așezământul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din jud. Giurgiu și activități cu copiii de acolo.

31 martie, ora 18:00, „Gala Voluntarilor pentru viață” și premiera unei piese de teatru pro-viață.