ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pictorul de succes Adrian Ghenie, format la Cluj, le-a vorbit tinerilor despre așa-zisa lui avere, dar le-a dat și sfaturi.

Pictorul s-a întâlnit cu liceeni în Alexandria, pentru a povesti despre artă și succesul lui. Seara Povestitorilor avea ca temă „povești de succes", dar ambele povești alese pentru a fi spuse de Adrian Ghenie sunt mai degrabă „poveștile unor țepe", după cum însuși pictorul s-a exprimat, conform Adevarul.ro.

Legat de fabuloasele sale vânzări, Ghenie a cerut ca presa din România să nu îi mai calculeze averea, pentru că lucrurile stau diferit. El și-a vândut picturile demult, fără a păstra drepturi de autor.

"Mi-am dat acele lucrări pe degeaba sau pe foarte puțin. Acum ei (cumpărătorii n. red.) și le vând între ei, la diverse case de licitații", a explicat pictorul, care consideră faptul că el stă acum și află că a mai vândut o lucrare de câteva milioane o tipică „țeapă".

Ghenie nu a vorbit despre faptul că aceste tranzacții i-au crescut mult renumele, iar operele lui actuale se vând mult mai bine.

Ca sfaturi, pictorul format la Cluj le-a spus tinerilor să nu asculte niciun sfat.

"Vestea bună este că oricare din voi cei de aici poate fi actor, pictor sau orice altă carieră își dorește. Vestea rea vine de-abia acum: pe acest drum sunteți singuri, nu trebuie să ascultați de nimeni", le-a spus el, extrem de sincer.