ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Constantin Palesică, recidivistul care a agresat o salvamontistă într-un bar din stațiunea montană Straja a fost arestat pentru 30 de zile, Judecătoria Petroșani emițând un mandat în acest sens.

Instanța a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, a precizat judecătorul Iuliana Curuia, purtător de cuvânt, care a adăugat că Palestrică va dus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva.

Palesică a fost reținut duminică pentru 24 de ore, după ce poliția l-a ridicat pentru cercetări. El a fost condamnat în 2007, împreună cu alte patru persoane, pentru tentativă de omor, dar a fost eliberat condiționat în 2013, notează siteul local voceastrăzii.com.

În ceea ce îl privește pe jandarmul montan care a asistat la incident fără să intervină, Jandarmeria Hunedoara "a desemnat o comisie care a desfășurat activitatea de teren, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.La finalul verificărilor, comisia a stabilit ca Jandarmeria Hunedoara să sesizeze Parchetul Militar Timișoara, având în vedere că există posibilitatea unor fapte de natură penală. Jandarmul va desfășura activități în altă structură până la finalizarea anchetei, pentru ca aceste cercetări să se desfășoare corect", a declarat pentru Mediafax, maiorul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.