ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu se numără printre statele care au ridicat gradul de alertă teroristă, dar unii se comportă ca și cum atentatele sunt iminente.

Agentul de pază al unei bănci din centrul Logojului a sunat la 112, după ce, pe unul dintre birouri a zărit ceva ce semăna cu o grenadă. Zona a fost delimitată pe o rază de 300 de metri, iar sediul a fost evacuat de urgență. Pirotehniștii veniți la fața locului și-au dat seama că proiectilul periculos era în realitate o pompă de umplut imprimanta cu tuș.

„Am auzit, bombă la Lugoj, în centru, cunoscând orașul am venit”, spunea un martor ocular, potrivit digi24.ro.

În mai puțin de 10 minute, peste 20 de polițiști, pompieri, jandarmi, ofițeri de securitate, dar și angajați ai trupelor speciale au ajuns la bancă.

„Clădirea a fost evacuată, iar perimetrul a fost izolat pe o suprafață de 300 de metri pătrați”, a explicat plutonierul major Mugurel Ioja, de la ISU Banat.

O dată ce au ajuns la fața locului, polițiștii au intrat imediat în sediul băncii, au făcut măsurătorile necesare și și-au dat seama că grenada era, de fapt, o pompă care se folosește pentru a umple cartușul imprimantei.

„Am uitat un obiect cu care îmi fac munca acolo, care semăna într-adevăr a fi un obiect suspect. Când am ajuns în altă locație mi-am dat seama că mi-am uitat acea pompiță la bancă”, a explicat inginerul Radu Marius.

„Este posibil să plătească costurile întregii operațiuni. Este o pompă care creează la prima vizualizare aparența unei grenade”, a spus procurorul Dan Cristian Tătar de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Măsura luată de autorități este cel puțin absurdă. Inginerul care a uitat obiectul în bancă a fost amendat cu 500 de lei de poliție și va plăti costurile întregii operațiuni a trupelor speciale.