ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânăra alpinistă Dor Geta Popescu a stabilit un nou record la vârsta de doar 12 ani. Ea a cucerit, joi la ora 11.30, vârful Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din Mexic, cu o înălțime de 5636 de metri, devenind cea mai tânără alpinistă care escaladează cu succes acest vulcan.

"1300 metri diferență de nivel parcurși în mai puțin de cinci ore, un traseu abrupt cu trecere de la gol alpin și stâncă la o faleză cu rocă erodată de ghețarul tocmai retras. După parcurgerea ghețarului care îmbrăca conul vulcanic, am ieșit pe creasta craterului. Totul într-o succesiune rapidă pe o rută solicitantă, însă deosebit de frumoasă, care a culminat cu vârful și panorama superbă care s-a deschis în fața mea. Extaz... la altitudine!”, a declarat Geta Popescu.

Alpinista, care și-a propus să escaladeze cei mai înalți vulcani din America de Nord, Australia și Oceania, este la a cincea reușită în Circuitul „7 Volcanoes”, al celor mai înalți vulcani de pe fiecare continent.

Dor Geta Popescu își continuă expediția de record mondial „America de Nord 2016” și acum și-a propus să escaladeze vârful Denali, din apropierea Cercului Polar, potrivit digi24.ro. Denali are o altitudine de 6190 de metri și al treilea cel mai înalt vârf din Circuitul 7 Summits (cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent), după Everest (Nepal) și Aconcagua (Argentina).