ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Folosirea anvelopelor de iarnă nu este condiționată de o anumită dată calendaristică, ci de starea drumului, atunci când este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, nerespectarea obligației fiind sancționată cu amenzi ce pot ajunge până la 2.500 de lei, anunță Poliția Română.

"Poliția Română reamintește că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părții carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante", se arată într-un comunicat de presa.

Șoferii care sunt depistați fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei riscă să fie sancționați cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă, asta însemnând între 1.125 și 2.500 de lei. Pe lângă amendă, se va reține certificatul de înmatriculare al autovehiculului.