ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezența trupei Beatrice din Ungaria la Zilele Culturale Maghiare de la Cluj a stârnit revoltă și controverse. În timpul spectacolului, au fost difuzate imagini cu Hitler și Lenin, în difuzoare au răsunat "Allahu Akbar" și "Clujul va fi din nou oraș maghiar".
 
După concert, Poliția s-a autosesizat și verifică acum dacă a fost respectată legea în acest caz, mai exact, dacă a fost încălcată ordonanța de urgență privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Vrea să vadă și dacă au fost promovate persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii, potrivit tvr.ro. Organizatorii susțin că versurile pieselor, interpretate în limba maghiară, condamnă figuri istorice și cataloghează actele lor drept "teroare" și "coșmar".

Prezența formației la Cluj Napoca a fost contestată și pentru faptul că are în repertoriu melodii cu versuri iredentiste și obscene.