ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 5.000 de persoane au participat, duminică, la Mărășești, la comemorarea Centenarului luptelor din Primul Război Mondial.

O parte a oamenilor care au dorit să asiste la ceremonie a fost oprită de forțele de ordine. Mai exact, cei care au venit la Mărășești cu bannere legate de un unirea Basarabiei cu România au fost opriți să intre în incinta unde aveau loc manifestările.

2018 e despre Basarabia/ Un jurământ ne leagă, țara noatră nu-i întreagă însă asta doar până-ntr-o zi. Basarabia e România, dar și multe multe altele, au fost bannerele afișate.

Nici suporterii fostei campioane Oțelul Galați nu au avtut parte de o primire normală. Pe o pagină de Facebook, unul dintre fani a relatat ce s-a întâmplat la Mărășești.

„Ne-am strans si noi trei masini din Galați sa mergem la Mărășești, să fim măcar prezenți pentru eroii cazuți, să le aducem un omagiu. Pe drum.. Opriți de două filtre de miliție și antitero în 200 de metri pentru că „sunteți de la galerie", percheziție la mașini și bagaje, poze la buletine, totul fiind în regulă...okeeey.

Ajunși mai devreme ne-am bagat la o terasă să mâncăm, să bem o bere.

După primul rând de bere vine ospătărița și ne spune că a venit un colonel și le-a zis doar nouă să nu ne mai dea bere, că suntem de la Galați de la galerie, că suntem nebuni și facem scandal. Plus non stop după noi, domnul din imagine ne-a filmat și pozat non stop.

Ce e asta frate??? Ce bătaie de joc e asta?

Drept cine ne luați? Zecilor de politicieni prezenți aseară, care fură țara asta, le faceți antemergătoare și îi păziți din banii noștri, iar pe noi care am ales să iubim un club și să susținem o echipă de fotbal ne tratați ca pe niste pușcăriași...”,
a scris pe Facebook Țiru Simona.

Ceremonia a început la ora 20.00, odată cu sosirea președintelui Iohannis și a premierului Tudose. Președintele Iohannis a decorat drapelele de luptă a mai multor unități militare, continuatoare a celor care au luptat în Primul Război Mondial.

A urmat apoi o slujbă religioasă, pentru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

În cadrul ceremoniei, au susținut discursuri președintele Klaus Iohannis, președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Iohannis și alți oficiali au vizitat Mausoleul de la Mărășești în finalul evenimentului, care a ținut aproximativ o oră și treizeci de minute.

Printre invitați s-au numărat președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele PNL, Ludovic Orban, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, mai mulți miniștri, în frunte cu Adrian Țuțuianu (MApN) și membri ai corpului diplomatic, care au depus coroane de flori.