ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat că obiectivele sale în România sunt în număr de trei: promovarea securității celor două țări, promovarea democrației și lupta împotriva corupției și, nu în ultimul rând, promovarea prosperității.

„Am trei priorități ca ambasador în România. Una este promovarea securității celor două țări și a acestei regiuni. Pot spune că România și SUA colaborează excelent în în domeniul militar, în ceea ce privește serviciile de informații, în consolidarea legislației, în încercarea de a îmbunătăți securitatea României, a SUA și a regiunii transatlantice în lupta împotriva terorismului, a neproliferării armelor de distrugere în masă, a combaterii traficului de persoane și de droguri și în contracararea intereselor națiunilor ostile în încercarea lor de a submina propriile noastre societăți”, a declarat Hans Klemm în cadrul dezbaterii ”Women of Romania”, organizată de Impact Hub București în cadrul mișcării globale #Be BoldForChange.

Hans Klemm a mai spus că o altă prioritate importantă a sa ca ambasador al Statelor Unite la București este promovarea democrației, a luptei anticorupție și a statului de drept.

„Atât SUA, cât și România au optat pentru un viitor democratic, au îmbrățișat valorile democratice, depunem eforturi constante pentru întărirea instituțiilor democratice. Statele Unite, după cum știți, au sprijinit puternic lupta anticorupție, precum și întărirea instituțiilor democratice din România. De asemenea, sprijinim libertatea de expresie, libertatea religioasă, respectul față de minorități și rolul femeilor în economie”, a mai spus Klemm.

Nu în ultimul rând, ambasadorul SUA a vorbit despre cea de-a treia prioritate a sa în România: promovarea prosperității.

„Asta înseamnă să ne menținem economiile deschise, să intensificăm relațiile comerciale și investițiile dintre țările noastre. De asemenea, tot în această zonă a prosperității ne-am concentrat îndeosebi asupra sectorului antreprenorial. Din experiența americană, dar și a analizei comparative la nivel global, vă pot spune că acele țări care sprijină și promovează un climat care încurajează antreprenoriatul tind să aibă economii foarte puternice și dinamice. România se află în acest caz, dar ar putea face mai multe în acest sens. Noi sprijinim promovarea experienței antreprenoriale”, a conchis Hans Klemm.