ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Befu, un cunoscut ziarist de investigații, face un apel disperat pe Facebook, dar și pe site-ul personal, pentru că familia sa este în pericol în urma unor dezvăluiri legate de Viorel Hrebenciuc.

Jurnalistul cere sprijinul tuturor ca să reacționeze public, familia sa fiind "intimidată în cel mai josnic mod, după publicarea unor materiale care demască grupările apropiate de Viorel Hrebenciuc, din Slănic Moldova".

"Nu înțeleg cine sunt cei care ne vor răul, dar pot bănui, deși încă nu am dovezi. Eu nu am avut dușmani în Slănic Moldova până la publicarea unei serii de investigații despre membrii ”grupării Ficheș”, coagulată în jurul unui controversat primar PSD, care e finul lui Viorel Hrebenciuc și al cărui prag l-au călcat numeroși corupți. E vorba de o grupare implicată în devalizarea stațiunii Slănic Moldova, de implicarea în scandalul RAFO și, mai recent, de implicarea în cea mai mare retrocedare ilegală de pădure din România, unde procurorii DNA zic că liderul grupării Ficheș, Viorel Hrebenciuc, urma să-și ia cea mai mare șpagă cunoscută, de aproape 30 milioane euro", scrie Befu.

"Am înțeles că indivizi dubioși vopsesc bănci și stâlpi în Slănic Moldova cu numele familiei mele și cu injurii la adresa familiei mele", adugă ziaristul.

Acesta spune că a urmat procedurile legale: "Am sesizat Poliția din localitate și voi face demersuri până la nivel de șef al Poliției Române și de Ministru de Interne și nu numai, dacă nu se încetează cu intimidările la adresa familiei mele".