ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 40 de refugiați din țări precum Iran, Siria sau Irak și-au improvizat o tabără la marginea orașului Timișoara, sperând să găsească o călăuză care să îi treacă ilegal granița spre vestul Europei, ei nefiind primiți în Centrul pentru Refugiați, anunță News.ro.

Potrivit polițiștilor, aproximativ 40 de refugiați din Iran, Irak și Siria, printre care și copii, au campat ilegal la marginea orașului Timișoara, pe Calea Aradului, in imediata vecinătate a Centrului pentru Refugiați.

Ei și-au amplasat corturi și locuiesc pe o pajiște de câteva zile.

Polițiștii spun că cei 40 au plecat de la diverse Centre de Refugiați din țară, beneficiind de documente de ședere în România. Au ajuns la Timișoara, sperând să găsească o călăuză care să îi treacă ilegal granița spre Ungaria și de acolo mai departe spre țări din vestul Europei.

Polițiștii de la Secția 5 din Timișoara au intervenit și i-au dus la Centrul pentru Refugiați din oraș, însă acolo nu au fost primiți pe motiv că locurile sunt toate ocupate.

Cei de la Centru le-au transmis să se întoarcă în celelalte centre din țară, acolo unde au fost cazați inițial și unde li s-au întocmit documentele, însă aceștia au refuzat și preferă să trăiască în corturi, la marginea Timișoarei.