ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Berevoiești a indignat iarăși "lumea bună" din mass-media românească.Și tot ca de-obicei, se discută despre orice, numai despre realitate nu.

De 25 de ani, dar cu precădere în ultimii 10 ani, cei pe care îi vedem toată ziua pozând în moraliștii nației se feresc să spună lucrurilor pe nume. Corectitudinea politică a ajuns atât de departe, încât până și DIICOT se teme să-i spună clanul clan, scriind că este vorba "despre mai multe grupuri infracționale structurate pe baza relațiilor de familie".

În dorința sa de a arăta că a aprofundat și și-a însușit dogmele religiei corectitudinii politice, Domnul Cristian Tudor Popescu a mers și mai departe și găsește vinovații în țăranii din comuna Berevoiești și...Biserica Ortodoxă. Ce ținte mai facile putea să-și aleagă "crucișătorul" decât țăranii și Biserica?

Doar nu era să se acuze pe sine sau pe responsabilii trustului Pro - Mediafax, unde a trudit ani de zile, pentru că au promovat și au făcut persoane respectabile din niște interlopi notorii? Nu au scos ei din tenebre manelele și cultura înțesată cu mesaje precum : "Să moară dușmanii mei", "Dau cu suta pe la barbă", "E golan, e bagabont" sau "Liniște că vine bossu' "? Ba da. Și totuși, nu iresponsabilitatea păpușarilor care au scos această subcultură din cort e indicată de domnul Popescu, ci mesajele Bisericii unde se predică "iubirea de aproape".

Nu sunt sigur, dar sunt destul de convins că și în Berevoiești, ca și în mai toate comunele din România, majoritatea locuitorilor este formată din bătrâni. De cele mai multe ori, singuri. CTP i-a găsit pe tanti Nela și nea Vasile vinovați că nu s-au revoltat împotriva clanurilor țigănești din zonă. Apropo, în Berevoiești, romii constituie aproape 30% din populație. La 2 bătrâni vine un etnic rom, de cele mai multe ori tânăr și violent.

Bătrânii din Berevoiești nu ar fi trebuit să se ducă cu jalba-n proțap la DIICOT Pitești sau să scoată furcile pentru a se bate cu interlopii, ci ar fi trebuit să fie protejați de cei pe care-i plătesc să o facă. Cum cine? Poliția rurală. Ah, care poliție rurală, aia pe care am înjumătățit-o la "reforma" guvernului Boc, pentru că nu aveam nevoie de ea?

Iată minunatele consecințe ale statului minimal. În fond și la urma urmei, "argeșenii" din clanurile respective erau întreprinzători, nu? Inițiativă privată, boss!

O altă țintă pe care domnul CTP nu avea voie s-o nimerească era puzderia de ONG-uri care de 25 de ani ne tot acuză că îi prigonim pe țigani și care ne acuză pentru robia din evul mediu. Și acela, un fenomen prezentat azi în mod exagerat.

Cazul Berevoiești este și rodul acestor ONG-uri plătite ca să urle "rasism!", după fiecare caz în care un rom era acuzat de vreo infracțiune sau în care vreun incompetent era dat afară de pe undeva. Cum să nu te simți că ai liber la tot felul de infracțiuni când "vocile străzii" acoperă orice voce cu urletele lor de "rasism"?

Acum 5 ani, un individ de aceeași teapă cu aștia de la Berevoiești a omorât un sportiv american. Niciun urlet, niciun strigăt de indignare din partea ONG-urilor. Ambasadele, care de 25 de ani ne pălmuiesc pentru că nu facem destul să-i integrăm pe romi, au tăcut. 

În ultimii 25 de ani, problema a fost numai la majoritari, niciodată la minoritari. S-au tocat zeci de miliarde de euro, s-au înființat nenumărate comitete și comiții, s-au creat locuri speciale pentru romi în instituții și școli și rezultatul e cel pe care îl vedem. Sigur că sunt săraci, sigur că nu toți sunt la fel, dar în cazul lor nu se mai aplică, parcă, același taler care ni se aplică nouă, românilor, în raport cu occidentalii. În cazul românilor, noi suntem singurii vinovați pentru necazurile noastre, pentru că occidentul ne-a dat totul. Când e vorba de țigani e invers: cultura lor nu e niciodată de vină, ci doar noi că nu am făcut destul pentru ei. Spun clar și răspicat: nu toți țiganii sunt la fel, nu trebuie căzut în capcana generalizărilor și culpabilizărilor colective. Unii dintre ei sunt cei mai de treabă oameni pe care-i poți cunoaște.

Trebuie să mai înțelegem că lucrurile nu sunt întâmplătoare: cu ajutorul bandelor de țigani, cu infracționalitatea și sărăcia ridicată, se ține sub control majoritatea. Cu toții știm că sunt anumite zone, atât geografice cât și de interese, de care nu e bine să te-atingi, pentru că e vreun "împărat" local pe-acolo în combinație cu vreun politician.

E timpul să nu mai căutăm țapi ispășitori: e timpul să punem ordine în gândurile și prioritățile noastre, și să revenim la normal.

Mai recent, Nigel Farage a fost întrebat despre români și a făcut o afirmație care i-a scandalizat pe mulți. Dacă cineva și-ar fi făcut timp să asculte toată înregistrarea cu pricina, ar fi aflat că el se referea de fapt la...romi. Dar dacă el e acolo și mai are circumstanțe atenuante pentru confuzia sa, noi nu avem și nu putem scrie niciodată că stăpânii de sclavi de la Berevoiești sunt urmașii lui Petre Țuțea sau Elisabeta Rizea. Adică argeșeni. Dacă tot nu suntem în stare să oprim clanurile mafiote, măcar să nu le înnobilăm.