ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programele social-filantropice demarate de Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru ajutorarea familiilor sinistrate din centrul județului Galați au continuat, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, preoții din parohiile Slobozia Conachi și Izvoarele au organizat o primă etapă de achiziție a unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru 70 de copii din cei 210 sinistrați.

În acest context, în după-amiaza zilei de 17 octombrie 2016 copiii au fost aduși la câteva centre comerciale din Galați unde, din suma de 50.000 lei oferită de Arhiepiscopia Dunării de Jos, le-au fost procurate haine și încălțăminte pentru sezonul rece.

Pentru ceilalți copii vor fi achiziționate haine în cursul zilelor următoare, după o programe prealabilă.

În tot acest timp, în parohiile sinistrate continuă programele de întrajutorare, preoții și credincioșii asigurând hrană caldă și alte produse alimentare necesare celor ce se află în situații limită.