ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Ciprian spune că statutul Bisericii Ortodoxe Române interzice categoric înstrăinarea terenurilor patriei.

Acesta a spus recent, la Focșani, la lansarea cărții unui teolog vrâncean, că este dureros că o suprafață extrem de mare din pământul țării a ajuns în stăpânirea străinilor, scrie adevarul.ro.

Contextul în care Arhiepiscopul a făcut această declarație a fost legat de o discuție cu privire la secularizarea averilor bisericești făcută de principele Alexandru Ioan Cuza, cunoscut fiind faptul că la vremea aceea o pătrime din suprafața terenurilor agricole și forestiere din România se afla în propietatea bisericilor și mănăstirilor.

„Dacă acele suprafețe arabile de pământ al țării noastre ar fi fost acum în proprietatea Bisericii nu s-ar mai fi pierdut 40-50% din pământul arabil al țării noastre. A fost înstrăinat, e adevărat, în condiții legale, dar imorale. Pentru că statutul de organizare al Bisericii noastre strămoșești interzice vreunui episcop sau preot să înstrăineze  ceea ce a moștenit de la înaintași. În momentul de față vă pot garanta că ceea ce deține Biserica va rămâne în continuare patrimoniu național", a spus Arhiepiscopul Ciprian.