ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, dar și Episcopul Slatinei, neagă, prin intermediul comunicatelor oficiale, ultimele acuzate lansate zilele acestea de niște posturi de televiziune. Mai precis, este vorba despre o acuzație lansată de un fost preot, precum că Episcopul Slatinei, PS Sebastian și Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei ar fi avut „o relație” de natură homosexuală.

Într-un comunicat de presă publicat pe siteul oficial, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei afirmă că este indignată de acuzațiile apărute la posturile de televiziune Kanal D, B1, Antena 1 și Antena 3, catalogându-le drept știri false.

„Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a luat act cu surprindere și indignare de apariția unor știri false, la posturile de televiziune Kanal D, B1, Antena 1 și Antena 3, în seara zilei de 16 august a.c., vizând doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Dacă, până de curând, acest tip de „știri” denigratoare și mincinoase aparținea unor site-uri obscure, iată că apetența de senzațional a jurnaliștilor din România a determinat trusturi de presă să preia știri false, cu scopul vădit de a discredita ierarhia bisericească superioară și de a destabiliza Biserica Ortodoxă strămoșească”, arată comunicatul.

De asemenea, Arhiepiscopia anunță că va reclama posturile respective la Consiliul Național al Audiovizualului.

„Condamnăm cu fermitate acest comportament iresponsabil și atragem atenția că avem datoria față de credincioșii noștri să luăm atitudine împotriva unor astfel de acte pseudo-jurnalistice; de aceea, vom chema în judecată pe cei care au adus, în mod public, acuzații nefondate Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, prin cuvinte defăimătoare și calomniatoare, iar împotriva posturilor de televiziune menționate mai sus, care nu au respectat deontologia profesională, se va face o plângere către CNA.

În final, transmitem credincioșilor eparhiei noastre binecuvântarea chiriarhului lor, amintindu-le adevărul biblic că nici porțile iadului nu vor birui Biserica lui Hristos (cf. Matei 16, 18)”, se încheie mesajul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

De asemenea, PS Sebastian a negat prin intermediul unui comunicat oficial, că ar fi avut vreo relație homosexuală vreodată.

„Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica Domnului și având conștiința curată, vă încredințez pe toți că Dumnezeu m-a păzit și nu am săvârșit în viața mea păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit.
Așa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul, dar păzească-se de judecata Lui cea dreaptă calomniatorii mei!”, a scris PS Sebastian.