ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie a declarat că va semna inițiativa cetățenească de modificare a Constituției, pentru ca familia să fie protejată, informează presa din Constanța.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe a făcut aceste afirmații în cadrul cuvântului rostit după Sfânta Liturghie oficiată de Bobotează.

"Foarte bună inițiativa și cred că trebuie susținută de toată Creștinătatea.Nu putem să fim împotriva firii, împotriva randuielii. Noi nu putem schimba randuiala. Cum să nu fim de acord cu ceea ce e moral, sfant și adevărat?”, a spus el.


La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se modifică legea supremă a statului, astfel: din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este susținută de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din peste 40 de asociații ce promovează valorile familiei.
 
Noul articol constituțional se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.

Pentru a fi adoptată, campania are nevoie de 500.000 de semnături, a căror strângere a început deja. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.