ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Aradului este implicată în multe activități sociale. Zeci de familii nevoiașe sunt ajutate cu alimente, copiii de la Centrul de Primire Minori și Centrul de Criză din Arad primesc în dar hăinuțe noi, iar micii elevi din clasele pregătitoare se bucură de cărți de colorat folositoare.

N-o să aflați despre aceste proiecte ale Bisericii din buletinele de știri de la tv. Ȋntâlnirile cu copiii au fost consemnate, pe scurt, de Arhimandritul Teofan Mada, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Aradului, pe site-ul său: http://teofanmada.ro.

  

 „Copiii sunt bucuria Bisericii, a familiei și a societății. Copiii sunt un dar, sunt un dar ceresc: am înțeles? Copiii sunt un dar. Fiecare copil este unic și irepetabil, fiind tainic legat de rădăcinile sale. De fapt, a fi fiu sau fiică, conform proiectului lui Dumnezeu, înseamnă a purta în sine amintirea și nădejdea unei iubiri care s-a realizat pe sine însăși tocmai dând viață unei alte ființe umane, unice și noi. Și pentru părinți fiecare copil este el însuși diferit, divers și unic în felul său”, scrie Arhimandritul Teofan Mada. „Un copil este iubit pentru că este copil: nu pentru că este frumos, sau pentru că este așa sau altfel; nu, pentru că este copil! Nu pentru că gândește ca mine, sau întrupează dorințele mele. Un copil este un copil: o viață generată de părinți dar destinată lui, pentru binele său, pentru fericirea sa, spre binele și fericirea familiei și a societății.

De aici se inspiră și profunzimea experienței umane a faptului de a fi fiu sau fiică, ce ne permite să descoperim dimensiunea cea mai gratuită a iubirii, care nu încetează niciodată să ne uimească. Este frumusețea de a fi iubiți mai înainte: copiii sunt iubiți înainte de a veni.

Sunt iubiți înainte de naștere, ca iubirea lui Dumnezeu care pururea ne iubește mereu mai înainte. Sunt iubiți înainte de a fi făcut orice lucru pentru a merita asta, înainte de a ști să vorbească sau să gândească, ba chiar înainte de a veni pe lume! A fi copil este condiția fundamentală pentru a cunoaște iubirea lui Dumnezeu, care este izvorul ultim al acestei minuni autentice. În sufletul fiecărui copil, oricât de vulnerabil, Dumnezeu pune pecetea acestei iubiri, care este temeiul demnității sale personale, o demnitate pe care nimic și nimeni n-o va putea nimici.”