ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă asaltul secularist asupra Bisericii Ortodoxe Române. După ce două ONG-uri l-au reclamat pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române pentru că ar fi „discriminat” romii, acum un cetățean susține că l-a pârât pe Vasile Bănescu pentru că ar fi făcut afirmații discriminatoare față de atei în cadrul unei emisiuni la Trinitas TV.

Astfel, lui Vasile Bănescu este acuzat că într-o emisiune de la Trinitas TV ar fi declarat că „Un om fără credință este un om capabil de orice”. 

„Consider că această afirmație este complet nefondată, falsă și jignitoare pentru o bună parte din cetățenii României, printre care mă număr și eu”, scrie cetățeanul respectiv în petiția trimisă la CNCD și care a fost remisă și redacției ActiveNews.
 
În realitate, în cadrul unei emisiuni de la Trinitas TV, Vasile Bănescu a parafrazat o zicere a marelui scriitor francez Victor Hugo, cel care a afirmat:  „Cine nu crede în nimic este capabil de orice”.

Conform acestuia, Bănescu ar fi comis „următoarele delicte: discriminarea persoanelor ce nu au credințe religioase/superstițioase; promovarea unui comportament injust și degradant prin canale de promovare în masă, Trinitas TV; Hărțuire”.
 
Vasile Bănescu a fost deja convocat la CNCD pentru a i se pune în față acuzațiile.