ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă să curgă reacțiile critice la adresa președintelui României, după declarațiile de miercuri seară legate de demersul Coaliției pentru Familie.

De data aceasta, o nouă voce a societății civile, Asociația Medicală Creștină Christiana, îi răspunde tăios șefului statului.

Conform unui comunicat primit la redacție, președintele Iohannis nu a spus ce gândește înainte de alegeri, de teama de a nu fi ales. Asociația Christiana îi amintește fostului primar al Sibiului că românii nu sunt fanatici, ci sunt un popor „blând și cumsecade”.

Iată comunicatul primit pe adresa redacției ActiveNews:

„Stimate domnule Președinte, 
 
V-ați exprimat în sfârșit în defavoarea modificării art. 48 din Constitutie. Probabil ați fost sigur că nu se va reusi si acum ati vazut ca s-a ingrosat gluma. In sfarsit ati spus ceea ce ganditi.

Incercam sa va ajutam pentru a nu ramane pentru multa vreme in confuzie:

1.Daca cei 3,5 milioane de romani care sustin definirea traditionala, crestina si nepacatoasa a casatoriei v-ar fi cunoscut opinia inainte de alegeri, va asiguram ca nu ati fi ajuns ,,prin vot liber” presedintele Romaniei.
2.Peste 70% din populatia globului are credinte si convingeri religioase si un sistem moral bazat pe norme religioase; oamenii au un sistem de valori si iau decizii pe baza acestor credinte si convingeri. Cine face abstractie de aceasta realitate existentiala risca sa nu fie crezut nici cand are dreptate.
3.Apararea casatoriei naturale este o lupta deschisa si normala a generatiei de astazi pentru modul cum generatiile viitoare pot sa evite pacatul, in conditiile in care politicienii nu au fost si nu sunt niciodata preocupati nici de valoarea virtutilor crestine, nici de dezastrele biologice, morale si spirituale ale pacatelor.
4.Ca astazi neglijati (mai trist decat asa nu se poate) opinia a 3,5milioane de cetateni romani, nu ne surprinde decat in mica masura. 

Dar totusi in cuvantul Dumneavoastra va declarati minoritar etnic si religios.

Noi credem ca nu sunteti ceea ce sustineti pentru ca daca ati fi, l-ati  fi intrebat pe pastorul Dumneavoastra si v-ar fi spus ca invatatura de credinta luterana considera (ca si Biblia) ca alianta si practica homosexuală este un mare pacat.
5.Ce vreti sa spuneti prin cuvintele,,In privinta modificarii Constitutiei, nu este randul meu sa vorbesc despre asta. O sa vorbesc pe urma”.
Ce vreti sa spuneti? Ca daca Parlamentul va schimba art. 48 in sensul dorit de crestini, veti certa si veti sfida poporul roman, mai mult decat ati facut-o acum?
6. Spuneti ca nu sunteti de acord ,,cu fanatismul religios”. Este regretabil ca ne faceti pe atat de multi fanatici.Va asiguram ca nu sunteti presedintele unui popor fanatic, ba chiar sunteti presedintele celui mai bland si cumsecade popor.
7.  Ca sa obtineti in tara pe care o conduceti legiferarea pacatului nu este nevoie sa jigniti sentimentele religioase ale unui intreg popor.
 ,,Nici dictatura majoritatii asupra minoritatii, dar nici dictatura minoritatii asupra majoritatii”
 Sa fim atenti ! Va dorim din adancul inimii sanatate trupeasca si sufleteasca”.