ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La inițiativa Coaliției pentru Familie, Constituția poate fi modificată, pentru protejarea familiei, așa cum o cer cele peste trei milioane de români ce au semnat in 2016 în acest sens. Demersul, fără precedent pentru societatea civilă, solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului „soți” cu sintagma „bărbat și femeie", așa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Dar Parlamentul nu stabilește încă o dată pentru organizarea acestui referendum, chiar dacă mai mulți politicieni au promis că acest lucru se va întâmpla.

Asociația Neamunit a remis un comunicat prin care trage un semnal de alarmă depre referendumul pentru revizuirea Constituției.

„Multe dintre relele care s-au întâmplat în România în ultimii 27 de ani de rătăcire în trazitie, se datorează și faptului că noi, Românii de rând, nu ne cunoaștem și nu ne apărăm drepturile fundamentale, cu greu câștigate prin sângele martirilor din Decembrie 1989. Un exemplu: câți din români sunt conștienți că în prezent, suveranitatea poporului Român este atacată în forță, de către un grup de ONG-uri care s-au autoproclamat „păzitorii democrației și ai statului de drept”?

Câți dintre noi am citit și cunoaștem cât de cât Constituția României, ca să ne dăm seamă când cineva o încalcă și să protestăm? Este bine oare să așteptăm de la o mână de activiști și analiști plătiți să ne spună la TV sau pe FB când e o problemă și când trebuie să protestăm aici sau în stradă? Nu ar fi mai bine să gândim mai mult cu capul nostru?

Articolul 2 din Constituția României: (1) Suveranitatea natională aparține poporului Român, care o exercită prin organele sale reprezentative (...), PRECUM ȘI PRIN REFERENDUM.

De peste 1 an și 3 luni, dreptul constituțional al poporului Român de a se exprima prin referendum, este blocat de o alianță între un grup de ONG-uri finanțate din afara țării și numeroși politicieni trădători ai interesului național.

Aceasta, conform Articolului 2 din Constituție, constituie un atac la Suveranitatea națională a poporului Român.
Să ne reamintim faptele concrete: între noiembrie 2015 și mai 2016 s-a desfășurat cea mai amplă inițiativă cetățenească de strângere de semnături din istoria României. Zeci de ONG-uri din societatea civilă românească, reunite în Coaliția pentru Familie, au strâns din toată țara, prin intermediul a 80.000 de voluntari, peste 3 milioane de semnături pentru a clarifica definirea căsătoriei în articolul 48 din Constituție drept „uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”. 

Articolul 150 din Constituția României prevede că „Revizuirea Constituției poate fi initiată de (...) cel puțin 500.000 de cetăteni cu drept de vot.”. Prin cea mai mare inițiativă civică din istoria țării noastre, s-au strâns de 6 ori mai multe semnături decât minimul cerut de Constituție. Și totuși, la peste 1 an și trei luni de când semnăturile au fost depuse la Parlament, încă nu s-a stabilit organizarea referendumului...

Mai multe zeci de ONG-uri, finanțate cu fonduri de milioane de euro din afară țării, oficial „pentru promovarea democrației și a statului de drept”, s-au reunit pentru a încerca blocarea cu orice preț a organizării Referendumului pentru Familie. Se merge pe principiul: să nu se mai dea românilor de rând, „prostimii”, posibilitatea să își exprime opinia prin referendum, pentru că ei, „elitele luminate” știu mai bine decât noi ce e bine și ce e rău, ce e moral și ce e moral, ce e drept și ce e nedrept. Avem multe de învață din Occident, e drept...dar chiar nu este cazul să ne învețe ei limitele normalității și ale moralității.

Culmea ironiei este că acest atac perfid împotriva principiilor de bază ale democrației și ale statului de drept, a respectării Constituției și suveranității poporului român este condus de o asociație care se numește chiar Pro-Democrația...

Considerăm că blocarea dreptului fundamental al poporului Român de a se exprimă prin Referendum constituie un derapaj periculos de la democrație, și o cale de a slăbi suveranitatea noastră națională.

În consecință, cerem tuturor politicienilor Români să urmeze pașii legali pentru a organiza cât mai curând Referendumul pentru Familie, iar pe Românii de rând îi rugăm să fie vigilenți, să își cunoască drepturile, începând cu cele din Constituție, și să aibă curajul și determinarea de a-și apăra drepturile, atunci când acestea sunt puse în pericol. Că pentru asta au murit atâția oameni frumoși și curajoși în închisorile comuniste și la Revoluție...”, se spune în comunicat.