ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o lume care se află într-o continuă schimbare, iar goana după îmbogățire ajunge să le ia mințile multora, există și persoane care trăiesc într-o sărăcie lucie, dar care nu se plâng de aceste condiții și încearcă să-și folosească resursele la maxim.

Un astfel de caz este cel al unui bărbat de 37 de ani, care își crește singur, de opt ani, cei doi copii, după ce soția l-a părăsit. Pensionat medical după un accident vascular, tatăl și-a luat și un serviciu cu jumătate de normă, iar Nicoleta și Andrei au rezultate foarte bune la școală, chiar dacă toți trei duc o extraordinară luptă pentru supraviețuire, scrie Adevărul.

„Tati al meu e bun, foarte bun, să știi. Cel mai mult noi îl iubim pe tati”, spune fiica de 13 ani acestuia.

O cheamă Nicoleta și e în clasa a VI-a. Ca să ajungi la această familie trebuie să străbați o bucată de drum pe jos, nu poți ajunge până la ei cu mașina.

Undeva pe-un câmp, aproape de centura ocolitoare a Sibiului, într-o cămăruță amenajată într-un fost grajd, trăiesc cei trei.

Dan a fost părăsit de soție acum 8 ani. „Acum, o mai văd de câteva ori pe an, când mai merg copiii pe la ea, și cam atât.”, spune Dan.

Iar copiilor nu le place nici să vorbească despre asta. „N-o prea iubim pentru că nu ne caută”, rezumă Nicoleta, scurt.

Dan nu se plânge niciodată, nu cere și nu așteaptă. Chiar dacă a dus în anii ăștia greutăți cât nu au alții într-o viață. Acum 5 ani a făcut un accident vascular, n-a mai putut munci, și până anul trecut au trăit toți trei din ajutorul social, de 270 de lei pe lună.

De două ori pe zi, mergeau și mâncau la cantina săracilor. Și-n condițiile astea copiii lui sunt premianți, Andrei are doar calificative de foarte bine, Nicoleta are medie peste 8.  

„Îl iubesc mult pe tati, mult, mult”, spune Andrei. Este îndrăgostit de matematică, asta și visează să se facă, spune mândru, „matematician”, Nicoletei îi plac muzica, desenul, ar vrea ca într-o zi să ajungă să creeze bijuterii.

Cu siguranță, puțin cu puțin, suflet lângă suflet, putem schimba vieți. Dan și minunile lui de copii au nevoie de foarte multe, și orice ajutor este binevenit. Cei care doresc să-i ajute îl pot contacta pe tată la numărul de telefon 0755/585542.

Citește AICI întreaga poveste a celor trei

Ana Maria Nedelcu: „Am fost sigură că în țara mea voi fi protejată! România nu e colonie canadiană, ca să-mi trimită copilul pachet acolo, la abuz. Suntem pe vremea turcilor, să se vândă copiii?” INTERVIU