ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În condițiile în care în România lipsește orice fel de dezbatere publică asupra Pactului ONU pentru Migrație, document pe care țara noastră l-a semnat azi, la Marrakesh, în Maroc, un sondaj de opinie dat publicității duminică seară arată care sunt sentimentele românilor față de migranți.

Astfel, conform Barometrului Național realizat de către Biroul de Cercetări Sociale (BCS) în perioada 27 noiembrie - 5 decembrie 2018, 62% dintre români se opun aducerii de migranți musulmani în țara noastră.

La întrebarea: „Dacă în ziua alegerilor europarlamentare s-ar organiza un Referendum privind interzicerea migranților musulmani în România, dvs cum ați vota?”, 62% au răspuns că ar vota „pentru” interzicerea migratorilor, în timp ce 22% ar fi împotriva interzicerii acestora pe teritoriul național.


De asemenea, același studiu arată că 76% dintre români ar vota pentru interzicerea vânzării pământului și a resurselor către străini, în timp ce 17% nu ar dori această măsură de protecție.

În ceea ce privește Unirea, 74% dintre concetățenii noștri se declară pentru revenirea Basarabiei (Republica Moldova) la România, iar 15% sunt împotrivă.

Românii se arată conservatori și în domeniul social: același barometru arată că 77% dintre români se declară împotriva adopției copiilor de către cuplurile homosexuale, doar 12% fiind favorabili unei astfel de măsuri liberale. De asemenea, românii se declară, în proporție de 73% împotriva legalizării căsătoriilor între homosexuali.

În același timp, 59% consideră că „este rău” să se aloce bani de la bugetul statului pentru biserici.

O întrebare interesantă se referă și datoria publică. Astfel, 56% dintre români doresc interzicerea împrumuturilor bancare făcute de guvernanți fără consultarea populației, în timp ce 28% doresc ca lucrurile să rămână ca până acum.

81% dintre români doresc ca țara noastră „să se integreze mai mult în UE”. Doar 16% dintre români ar dori ca România să aibă o politică de independență, ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.