ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:11 ,ORA 14:00 Numărul persoanelor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv a crescut la 60, după ce un tânăr transferat la un spital din Viena a decedat, duminică. Conform Ministerului Sănătății, duminică erau internați în spitalele din București 40 de răniți, dintre aceștia zece fiind în stare critică și gravă. 


Alți 28 sunt internați în unități medicale din străinătate

ACTUALIZARE 21.11, ORA 09:15 Tânărul avea 22 de ani și a decedat la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală, fiind cea de-a 59 victimă a tragediei din Colectiv.

Era unul dintre pacienții în stare critică, medicii fiind rezervați de la început cu privire la șansele sale de supraviețuire. Avea arsuri pe jumătate din suprafața corpului.

Mai sunt 43 de răniți, 10 în stare critică și gravă, iar 22 de tineri, internați în străinătate.

ACTUALIZARE 20.11, ORA 11:15 O altă tânără rănită în tragedia din clubul Colectiv a murit, vineri, la o clinică din Germania. Aceasta a fost transferată în urmă cu aproape două săptămâni, de la un spital din Capitală. Numărul celor care și-au pierdut viața a ajuns astfel la 58, la trei săptămâni de la producerea tragediei.


Potrivit unor surse medicale, tânăra care a decedat se numește Andreea Ștefan și avea 28 de ani. Andreea Ștefan a fost internată, în 30 octombrie la Spitalul "Sfântul Ioan", în stare critică, având arsuri pe corp și arsuri de căi respiratorii. Ulterior, ea a fost transferată la o clinică din Germania, unde a decedat vineri.

ACTUALIZARE 19.11 La trei săptămâni de la tragedia din clubul Colectiv, numărul victimelor crește. O tânără internată la Spitalul de Arși din Capitală a murit joi după-amiază. Astfel, bilanțul a ajuns la 57 de persoane decedate.

ACTUALIZARE 16/11, ORA 09.25 O pacientă internată la Spitalul Sfântul Ioan a murit în această dimineață, iar bilanțul victimelor din clubul Colectiv a ajuns la 56. Victima avea arsuri la nivelul căilor respiratorii și a făcut complicații. 

ACTUALIZARE 13/11, ORA 14.10 O altă pacientă rănită în clubul Colectiv, Loredana Dărescu, a murit în spitalul din Germania unde fusese transferată, fiind a 55-a persoană decedată în urma tragediei de acum două săptămâni. Tânăra fusese transferată în Germania de la Spitalul de Arși, fiind intubată.

ACTUALIZARE 12/11, ORA 17.20 Încă un rănit grav în urma incendiului din Colectiv a murit. Este vorba despre o persoană care era internată la Spitalul Bagdasar Arseni. Rănitul era în stare critică, medicii nu au mai putut să îl salveze.

ACTUALIZARE 12/11, ORA 8:45 Doi răniți în tragedia din clubul Colectiv, internați la Spitalul de Urgență Floreasca, au murit în cursul nopții de miercuri spre joi, numărul deceselor ajungând la 53.


Potrivit unor surse medicale, printre cei doi pacienți de la Floreasca decedați în cursul nopții este Mădălina Strugaru, prietena solistului Goodbye to Gravity, Andrei Găluț.

 ACTUALIZARE 11/11, ora 22:00 Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit, miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franța de la Spitalul Floreasca din Capitală.


Basistul trupei Goodbye to Gravity fusese  internat la Spitalul Floreasca, alături de alți cinci răniți grav. Medicii francezi care i-au evaluat starea de sănătate, alături de colegii români, și-au dat miercuri acordul pentru a-l transporta în Franța. În urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (34 de ani), fiul Anei Pascu, vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă și președinte de onoare al Federației Române de Scrimă, a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgență Floreasca.

Alex mai trecuse printr-un accident grav: a fost lovit de o mașină, a stat imobilizat la pat doi ani și a trecut prin zeci de operații. Chitara l-a ajutat, atunci,  să depășească suferința.
 
Alți trei  componenți ai trupei rock au murit în urma incendiului din clubul Colectiv. Chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru și-au pierdut viața în timpul incendiului, iar toboșarul Bogdan Enache duminică, în timp ce era transportat cu avionul spre Elveția. Solistul Andrei Galuț este  rănit grav.

ACTUALIZARE 11/11, ora 08:50 Marți seară a murit Vlăduț Roberto Andy, astfel că numărul victimelor exploziei de la Colectiv a ajuns la 50. Acesta a decedat într-un spital din Chelmsford din Marea Britanie.

ACTUALIZARE 10/11. ora 23.30 Bilanțul tragediei din clubul Colectiv crește. Încă unul dintre răniți a murit în această seară, într-un spital din străinătate, unde fusese transferat.  Este vorba despre o pacientă care a fost transferată în urmă cu câteva zile la un spital din Liverpool. Ea suferise arsuri pe 70% din suprafața corpului, iar aparatul respirator i-a fost afectat în urma incendiului din clubul Colectiv.

ACTUALIZARE 10/11, ora 08.30 Un pacient internat încă de săptămâna trecută la un spital în Marea Britanie a decedat în această dimineață, iar numărul celor care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 48. Este vorba de Tudor Golu, chitaristul formației Axial Lead, artist grafic, animator 2D și 3D și cel care a făcut videoclipul melodiei "The day we die", al trupei Goodgye to Gravity.

ACTUALIZARE 09/11, ora 20.00 Încă unul dintre răniții internați la Spitalul de Arsuri și-a pierdut viața în această seară. Bilanțul tragediei de la clubul Colectiv crește astfel la 47 de morți. 

ACTUALIZARE  09/11: 10.45 Bilanțul a ajuns, astăzi, la 46 de morți, după decesul jurnalistei Teodora Maftei, informează Ziarul Financiar. Aceasta a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută.

ACTUALIZARE 20.35 Toboșarul trupei Goodbye to Gravity a murit. El trebuia internat la o clinică din Elveția, dar starea lui s-a înrăutățit brusc așa că aeronava care îl transporta la Zurich s-a întors din drum. Tânărul a murit la București. Bilanțul tragic a ajuns la 45 de morți.

ACTUALIZARE. 10.00 O a treia persoană și-a pierdut viața astăzi, astfel că bilanțul victimelor din Colectiv se ridică la 44 de morți.

ACTUALIZARE. 08.00 Încă două persoane care erau internate în stare extrem de gravă la Spitalul Floreasca, au încetat din viață în această dimineață,iar numărul victimelor a ajuns la 43.

ACTUALIZARE. 20.50 Două dintre victimele rănite în incendiul de la Colectiv, una internată la Spitalul Floreasca, a doua la Spitalul Bagdasar-Arseni, au murit în această seară, ridicând bilanțul morților la 41. 

ACTUALIZARE 15:30  Încă un pacient internat la Spitalul de Arși a decedat; bilanțul morților a urcat la 39

Încă un pacient internat la Spitalul de Arși a murit sâmbătă, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al instituției, Cristian Nițescu.

Potrivit acestuia, decesul a survenit la ora 14,50.


ACTUALIZARE 12:29 Bilanțul tragediei din Club Colectiv a crescut la 38 de morți; doi răniți transportați în Olanda au decedat

Dintre cei 16 răniți din incendiul de la club Colectiv, care au fost transportați în cursul nopții trecute în străinătate, doi au decedat, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

El a mai precizat că este vorba despre un pacient român și unul italian, transportați în Olanda.De asemenea, Cîmpeanu a arătat că tot sâmbătă alte patru decese au fost confirmate la spitalele din București: două la Spitalul de Arși, unul la Spitalul Universitar și altul la Spitalul Floreasca.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că în România mai sunt 107 persoane spitalizate , dintre care 48 sunt în stare gravă și critică.

Știrea inițială


Un rănit din clubul Colectiv, internat la Spitalul Universitar de Urgență București, a decedat sâmbătă dimineața, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale. 

Potrivit acestor surse, persoana decedată era cea mai grav rănită dintre cei internați în unitatea medicală.

Numărul celor decedați în urma incendiului din club Colectiv se ridică astfel la 35, după ce alți doi pacienți au murit, sâmbătă dimineață, la Spitalul de Arși din Capitală.

Andrei Mircea Carantino, medic la Spitalul Bagdasar-Arseni, a declareat că trei răniți au fost transferați vineri în Belgia și Israel.Potrivit acestuia, starea celorlalți pacienți internați în unitatea medicală este ameliorată.

"În cursul zilei de ieri, trei pacienți au fost transferați, dintre aceștia unul la o clinică din Israel și doi la unități medicale din Belgia", a precizat, sâmbătă, Carantino.

De asemenea, unul din pacienți a fost externat.