ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Joia Mare a Săptămânii Patimilor, copiii bolnavi aflați sub tratament la Departamentul de Oncopediatrie și Secțiile "Pediatrie I - II" ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova în Spitalul Județean de Urgență Craiova, au fost vizitați de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care le-a dăruit binecuvântare arhierească, rugăciune și daruri întru întâmpinarea Învierii Mântuitorului spre care călătorim în aceste zile.

 IPS Irineu a fost însoțit în această vizită pastorală de Președintele Asociației "Vasiliada", părintele consilier social Adrian Stănulică, de părintele profesor Adrian Boldișor, reprezentantul Facultății de Teologie din Craiova, de părintele Marcel Răduț Seliște, preot misionar al SJU Craiova și al Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, de reprezentanți ai conducerii SJU Craiova, precum și de voluntarii Grupului de tineri "Sf. Luca" de pe lângă biserica spitalului, care desfășoară activități filantropice în beneficiul copiilor bolnavi de cancer.

Copiii au fost binecuvântați de IPS Părintele Mitropolit Irineu și au primit ca daruri fructe, iconițe și cărți de rugăciune din partea Asociației "Vasiliada" a Arhiepiscopiei Craiovei.

În timpul vizitei, IPS Irineu i-a binecuvântat pe studenții de la Secția de Artă Sacră a Facultății de Teologie din Craiova, care lucrează în incinta Departamentului de Oncopediatrie al SJU la reamenajarea saloanelor pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer, prin realizarea unor picturi murale înfățișând scene din basmele și poveștile copilăriei.

"Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la Sărbătoarea Sfintelor Paști și nu ne putem bucura de acest praznic al Învierii dacă nu facem bucurie și celor de lângă noi. Sunt mulți care trăiesc în suferință, bolnavi abandonați, unii chiar cu multă mâhnire, deoarece copiii lor nu se mai îngrijesc de ei. De aceea am întocmit acest buchet de bucurii celor bătrâni, prin Parohiile noastre, aducându-le celor care au nevoie de noi alimente și lucruri de prim ajutor. Mulțumim prietenilor noștri din mass media, mulțumim preoților noștri, credincioșilor în primul rând, care au ascultat mesajul nostru și suntem pe deplin încredințați că aceste daruri pe care ei le-au oferit sunt primite de Dumnezeu în Ceruri, deoarece întotdeauna bucuria pe care o facem celui de lângă noi este și bucuria noastră. Preabunul Dumnezeu face ca pe de o parte suferința unora să fie mai ușoară, iar pe de cealaltă parte ca noi să învățăm și să ne rugăm lui Dumnezeu să nu ajungem niciodată în stadiul acesta, să fim abandonați, să fim uitați de oameni și triști, tocmai în ziua când serbăm Biruința, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos,” a spus IPS Irineu, în cuvântul de mulțumire și binecuvântare rostit la finalul acestei vizite pastorale la patul de suferință al copiilor bolnavi aflați sub tratament în Spitalul Județean de Urgență Craiova.

VEZI AICI GALERIA FOTO

 

FOTO - Remus Badea și Gabriela Firu