ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii 5 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 100 de milioane de euro pentru acțiuni sociale și filantropice, informează agenția Basilica.

Numai în 2016, Biserica a sprijinit românii în nevoie cu aproape 22 de milioane de euro, după cum a arătat raportul prezentat în luna ianuarie 2017. De asemenea, pe tot cuprinsul eparhiilor Patriarhiei Române se desfășoară activități social-filantropice și medicale în 718 instituții și servicii sociale. În prezent se află în derulare 617 proiecte și programe sociale

Dintre instituțiile sociale se evidențiază Așezământul de copii Sf. Ierarh Leontie Rădăuți situat în apropierea Mănăstirii Bogdana. Așezământul, destinat copiilor orfani și celor proveniți din familii dezorganizate, este cel mai mare de acest gen și găzduiește peste 120 de copii și tineri, precizează agenția Basilica.



Zilnic, 50 persoane vârstnice beneficiază de îngrijiri paliative în centrul Sf. Nectarie din București.

În așezămintele de la Valea Plopului și Valea Screzii peste 500 persoane primesc adăpost și asistență. La sfârșitul anului 2015 a fost inaugurat la Bistrița primul Serviciu de Ambulanță din Patriarhia Română