ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parohia Sfinţii Voievozi din Ploieşti este obligată de instanţă să dărâme clopotniţa, asta după ce mai mulţi ploieşteni au dat în judecată biserica, deranjaţi de zgomotul produs de clopot.

Procesul s-a aflat pe rolul instanţei de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova din anul 2009, iar instanţa de fond s-a pronunţat în favoarea reclamanţilor.

Sentinţa, dată în vara acestui an, nu este una definitivă, şi a fost contestată la Curtea de Apel Ploieşti, care urmează să se pronunţe pe 16 noiembrie în cauză. De data aceasta decizia va fi una definitivă, potrivit observatorulph.ro.

Scandalul „clopotul" a început în anul 2009, atunci când mai multe persoane care aveau locuinţele în imediata apropiere a bisericii Sf. Voievozi au reclamat faptul că zgomotul produs de clopot le creează un disconfort, clopotniţa fiind construită mult prea aproape de casele lor.

Parohia, dar şi Primăria Ploieşti au fost chemate în judecată de COCA RADU AUREL ANTON, RIZEA GEORGE şi  RIZEA CORALIA, care au cerut anularea autorizaţia de construire nr. 523/ 28.07.2008. Tribunalul Prahova a decis  "să oblige pârâta Parohia Sfintii Voievozi să demoleze, cu respectarea prevederilor legale incidente, construcţiile edificate de aceasta în baza respectivei autorizaţii. "