ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada 1-4 septembrie 2016, la București va avea loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor, în colaborare cu Patriarhia Română.

La acest eveniment vor participa 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum și reprezentanți ai unor Biserici Ortodoxe surori, informează Basilica.ro.

Evenimentul se va deschide joi, pe esplanada Catedralei Patriarhale, acolo unde tinerii vor fi întâmpinați de PF Părinte Patriarh Daniel. În cadrul festivității de deschidere se va oficia slujba Te Deum-ului.

Vineri și sâmbătă, tinerii vor avea două zile pline: în prima parte vor participa la două ateliere despre Importanța și activitatea tinerilor în Biserică, iar în cea de-a doua, vor vizita obiectivele culturale ale Bucureștiului.

De asemenea, vineri seară, de la ora 20:00, după rugăciunea de la Catedrala Patriarhală, tinerii vor putea participa la un concert în Parcul IOR.

Sâmbătă seară este programată o conferință, urmată de Procesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Catedrala patriarhală.

Întânirea se va încheia duminică, 4 septembrie, după ce tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de PF Daniel, în fața Catedralei Mântuirii Neamului. Anul viitor, întânirea va fi organizată la Iași.

În 2015, evenimentul a fost organizat de Cluj Napoca.

Patriarhul Daniel: Ne cerem IERTARE dacă unele cuvinte au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Biserica îi iubește pe TOȚI tinerii, indiferent dacă merg la biserică